Skocz do zawartości
izar

Jakie Pamięci Do Intela, A Jakie Do Amd?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedługo przymierzam się do zmiany PC-eta i mam problem z wyborem pamięci. Nie wiem jeszcze jaki procesor wybiorę, w związku z czym mam pytanie : jakie pamięci do AMD, a jakie do Intela? Jak wiem że najlepiej najlepsze, ale nie chcę przepłacać.

Chcę kupić 2 razy po 1GB. Czy muszę koniecznie kupować 800Mhz, czy 667Mzh wystarczą? Różnice w cenie są dość znaczne.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niedługo przymierzam się do zmiany PC-eta i mam problem z wyborem pamięci. Nie wiem jeszcze jaki procesor wybiorę, w związku z czym mam pytanie : jakie pamięci do AMD, a jakie do Intela? Jak wiem że najlepiej najlepsze, ale nie chcę przepłacać.

Chcę kupić 2 razy po 1GB. Czy muszę koniecznie kupować 800Mhz, czy 667Mzh wystarczą? Różnice w cenie są dość znaczne.

Pozdrawiam

Jeżeli nie kręcisz to do amd niższe cl, do intela wyższe mhz.

Jak kręcisz to najtańsze które się aktualnie najlepiej kręcą, czyli w tej chwili chyba najlepiej brać kingstona 667 a jak coś wyżej to corsairy xms2 675mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie bys nie wzial beda dobre, u mnie roznica midzy cl4 a cl5 na 972mhz w spi32M wynosi, az 1% wiec wogole nie zauwazalna.

To znaczy lepiej brać 667 Mzh CL4 i do tego AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX (Socket AM2, 65W)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...