Skocz do zawartości
Kml

xphome=xppro różnice

Rekomendowane odpowiedzi

chce zainstalować system i owłaśnie któryś z ww i teraz niewiem jakie są róznice tych systemów (CHCIAŁBYM MIEĆ STABILNY SYSTEM) na którym moge także zagrać w nowe giery. Czy któryś z tych systemów nadaje się do tego lepiej ?? czy niema różnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vitam!

Proponuje XP PRO - mam sam od dawna i jest to wreszcie winda z którą nie mam problemów (może też sprzęt teraz mam lepszy).

Co do XP HOME to znajomi, którzy to mieli przeszli na PRO, podobno stabilniej i mniej problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadro Pro i Home sa identyczne rozni je glownie ilosc zaimplementowanych funkcji i programow dostarczanych z pakietem, jesli wymagasz stabilnosci to przedewszystkim zastanow sie nad instalacja wersji angielskojezycznej , ja juz od dluzszego czasu uzywam tylko takich wersji OS i jest o niebo lepiej niz w przypadku wersji PL , musisz tylko pamietac zeby przy instalacji wlasciwie poustawiac opcje lokalizacyjne i jezykowe.

Wersje ENG sa pozbawione wielu drobnych upierdliwosci i wszystkie SP i patche masz szybciej.

Pamieta ktos pojawiajace sie w systray-u powdojne ikonki mixera (glosniczek pod Win98)?

Wlasnie takich i wielu innych baboli nie maja wersje lokalizowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadro Pro i Home sa identyczne rozni je glownie ilosc zaimplementowanych funkcji i programow dostarczanych z pakietem, jesli wymagasz stabilnosci to przedewszystkim zastanow sie nad instalacja wersji angielskojezycznej , ja juz od dluzszego czasu uzywam tylko takich wersji OS i jest o niebo lepiej niz w przypadku wersji PL , musisz tylko pamietac zeby przy instalacji wlasciwie poustawiac opcje lokalizacyjne i jezykowe.

Wersje ENG sa pozbawione wielu drobnych upierdliwosci i wszystkie SP i patche masz szybciej.

Pamieta ktos pojawiajace sie w systray-u powdojne ikonki mixera (glosniczek pod Win98)?

Wlasnie takich i wielu innych baboli nie maja wersje lokalizowane.

uzywalem kiedys wersji angielskiej win2k teraz bardzo dlugo polskiej i nie widze zadnych upierdliwosci, o ktorych piszesz to chyba opinia wlasnie z nedznego win98... w stabilnosci tez nie widze zadnej roznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywalem kiedys wersji angielskiej win2k teraz bardzo dlugo polskiej i nie widze zadnych upierdliwosci, o ktorych piszesz to chyba opinia wlasnie z nedznego win98... w stabilnosci tez nie widze zadnej roznicy

Nie twierdze ze musza wystepowac (przytoczylem przyklad z Win98) poza tym jak pisze od dluzszego czasu uzywam wylacznie wersji ENG i jestem bardziej niz zadowolony.

Uwazam ze nalezy sie z tym liczyc ze predzej cos "wyskoczy" pod wersja zlokalizowana niz oryginalna (w tym sensie chodzi mi o ENG)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pro i Home stablinością sie raczej nie różnią. Pro ma po prostu pare dodatkowych rzeczy.

no ztym bym polemizował, według mnie xp home i pro różnią się mniejwięcej tak jak w2k i millennium, reszte dopowiedzcie sobie sami

W2k i millenium??!! Przcież Millenium to potomek, bardzo kiepski zresztą, linji 9x a 2k to NT!! Xp pro i home to to samo jądro NT5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi