Skocz do zawartości
MalcolmX

Problem Z Działeniem Starszych Gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Problem polega właśnie na tym, że w grach DeusEX, Unreal Tournament oraz Unreal return to Na Pali po włączeniu renderingu D3D gra chodzi z dużym przyspieszeniem, uniemożliwiającym dalsze granie ;'(

Instalowałem patche najnowsze do tych gier -pomogło tylko w przypadku Unreal'a.

Edytowane przez MalcolmX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak się nazywa ten program ale popularnie nazywa się go "przymulaczem".

Działał on z Resident Evil 1 na PC to podejrzewam że będzie działał również z tymi grami o których napisałeś.

cpugrab to się nazywało albo co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Problem polega właśnie na tym, że w grach DeusEX, Unreal Tournament oraz Unreal return to Na Pali po włączeniu renderingu D3D gra chodzi z dużym przyspieszeniem, uniemożliwiającym dalsze granie ;'(

Instalowałem patche najnowsze do tych gier -pomogło tylko w przypadku Unreal'a.

to samo mam w tych grach jak mam wlaczony Cool and Quiet, wylaczenie tego pomaga w 100% Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej uzywac rmi clocka i samemu zrobic sobie cnc, wtedy nie ma takich problemow jak na firmowym cnq. :]

Albo kupić C2D i mieć w nosie CnC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając jednak do tematu.

Wspomniany wcześniej RE1 jest np. tak już niewdzięczną grą że na dzisiejszym sprzęcie z trudem ją uruchomimy nawet. Gra już z prockiem 1,5 GHz łapała takich takich prędkości że śmiech brał jak się grało Jill czy Chrisem. I niczym tego nie przeskoczymy bo tak jest zoptymalizowany kod gry. Są wprawdzie jeszcze starsze gry (King Quest 5) które nie mają żadnych problemów ze sprzętem.

Pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nikt nie myślał że dziś będziemy mieli tak szybkie procesory wielordzeniowe :lol2:

PS. W przypadku RE 1 i 2 lepiej grać na emulatorach PSX'a niż na PC. Śmiesznie to w prawdzie brzmi ale taka jest prawda :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo miec po prostu dobrze chlodzony procek i olac C'n'Q, jako sam uczynilem ;)

Po co proc ma latac na wysokich zegarach i v, gdy przegladam neta, albo slucham mp3, zostawiam na nocny zasys ?

No chyba, ze lubisz dorabiac elektrownie. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi