Skocz do zawartości
Gość

Nowy Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Juz od jakis 3 tygodni czytam rózne artykuły na temat sprzetu. Powoli dostaje bzika :P

Oto co dla siebie złożyłem:

Intel Dual Core E2160 - 319zł

Abit AB9 - 389zł

Kingston DDR2 2x 1GB 667MHz CL5 - 227zł

GALAXY GeForce 7900GS 256MB (1,4ns) (475/1400) - 395zł

Buda: TRACER PHANTOM TRO-979 - 139zł

Przesyłki - 50zł

Plany co do OC: Procek na ~3GHz, Pamiatki: 800/cl4, grafy raczej nie bede ruszał. Da rade tyle wyciagnac?

Kolejna sprawa to zasilacz - aktualnie posiadam Chiefteca 400W, uciągnie? :P

Obudowa... hehe... ten Tracer to tylko taki przyklad ;) Coś do 150zł, nie wiecej.

Raczej nie chcialbym przekroczyc kwoty 1600zł.

I jeszcze takie pytanko. Czy ewentualnie opłacałoby sie dolozyc do jakiejs płyty z niby przyszłościowym chipsetem P35?

Aha, dodam ze te czesci które "zatwierdzicie" od razu zamawiam. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a z tego co ja wyczytałem to e2160 jest taki sam jak e4300, rózni sie jedynie cachem.

Jeszcze prosiłbym o wypowiedz na temat zasilacza, p35 i obudowy - takiej którą łatwo sie rozbiera :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procka wez e2140 tanszy - 280zl www.agito.pl a mnoznikiem spokojnie 8 starczy predzej sie skonczy ten procek niz plyta. Jezeli oc czy e2140 czy e2160 roznia sie jedynie mnoznikiem wiec warto brac tanszy skoro ma sie plyte co zrobie te 400fsb

te 40 zl doloz do plyty msi p35 neo-f 430zl - w przyszlosci peryna w 45nm bedziesz mogl wsadzic a tego abita jedynie bedziesz mogl opylic za grosze na allegro

ten chiftec 29 A na 12 V wiec po co ci wiecej zreszta tez mam tego szefa

Edytowane przez komuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi