Skocz do zawartości
case

8RDA+ i dzwiek 5.1+line in + mic +spdif

Rekomendowane odpowiedzi

ktos wie gdzie mozna kupic sledzia z line in/mic/spdif in/out ?

i czy ktos juz cos takiego podlanczal do 8rda+ ?

bo 3 wyjscia audio na tej plycie to chyba zarty .

sciagnolem sobie manuala ze stronki epoxa i pisze ze dodaja karte z spdif czy to prawda ? bo w opisach na polskich sklepach nic takiego nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytalem dokladnie tego manuala i chyba jak zajmiemy wszystkie wyjscia tylne na 5.1 to tylko mic mozemy wyprowadzic z plyty :(

czyli jak ktos ma karte tv i np mikrofon to kupa trzeba przelanczac

mogl by sie ktos kto ma ta plyte wypowiedziec ?

w moim GA-7VA dostepny jest tzw surround-kit z dodatkowymi wyjsciami i mamy bez problemu 5.1 i line in i mic + spdif optical&coaxial

epox chyba dal troche [gluteus maximus] :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytalem dokladnie tego manuala i chyba jak zajmiemy wszystkie wyjscia tylne na 5.1 to tylko mic mozemy wyprowadzic z plyty :(

czyli jak ktos ma karte tv i np mikrofon to kupa trzeba przelanczac

mogl by sie ktos kto ma ta plyte wypowiedziec ?

w moim GA-7VA dostepny jest tzw surround-kit z dodatkowymi wyjsciami i mamy bez problemu 5.1 i line in i mic + spdif optical&coaxial 

epox chyba dal troche <font color="#FF0000">[ciach!]</font>  :?

O ile sie nie myle to na płycie jest jescze wejście AUX i CD IN, ja mam pod AUX podłączony tuner SAT, a pod CDIN podłącze se tner telewizyjny jak se kabelek zrobie. A i jeszcze mam podłączone jakieś badziewiaste głośniki 5+1 czyli wszystkie wyścia z tyłu zajęte.

Jak dla mnie nie ma większego problemu chociaż jeszcze nie próbowałem podłączyć mikrofonu to nie wiem co z nim będzie nie przyglądałem sie zbyt dokładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie racja jest jeszcze aux i cd in , ale jak bedziesz chcial podlaczyc cd to bedziesz mial problem ;) , chyba ze cyfrowym podlaczysz

z schematu w manualu (btw jest blad chyba pomylili strzalki line out - line in ;) ) wynika ze line in i out jest po prostu dzielone z sub/ rear l/r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

parę tematów wcześniej pytałem o to samo. i nie uzyskałem odpowiedzi. case, możesz sprawdzić czy da się przy 5.1 podłączyć chociaż ten mikrofon, nawet wewntęrznie? bo machnąć na śledziu gniazdko i podpiąć do płyty, to żaden problem. a spdif możesz DOKUPIĆ opcjonalnie (napisane w manualu).

a CD wcale nie podłączam - leci cyfrowo.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby jak po tasmie ide ?

normalne cd-audio idzie tasma ide  :o ?

no chyba smieszni jestescie - a myslicie, ze po co cdromy mialyby wyjscie cyfrowe z tylu ?? :>

..no wlasnie wlasnie. a moze by tak podpiac je do pinow SPDIFF_IN (?) ..ktos chetny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby jak po tasmie ide ?

no chyba smieszni jestescie - a myslicie, ze po co cdromy mialyby wyjscie cyfrowe z tylu ?? :>

to nie ja pisalem , wlasnie sie zdziwilem jak to moze tasma ide isc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby jak po tasmie ide ?

od pojawienia się Windowsa XP audio jest domyślnie puszczane przez taśme IDE. Odpada więc konieczność korzystania z SPDIF'a.

A złącza są po to, żeby została zachowana kompatybilność w dół.

Nie zastanawiałeś się nad tym, że prawiąc takie banialuki sam możesz być śmieszny w oczach innych??? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby jak po tasmie ide ?

od pojawienia się Windowsa XP audio jest domyślnie puszczane przez taśme IDE. Odpada więc konieczność korzystania z SPDIF'a.

A złącza są po to, żeby została zachowana kompatybilność w dół.

Nie zastanawiałeś się nad tym, że prawiąc takie banialuki sam możesz być śmieszny w oczach innych??? :lol:

..a jak ktos jedzie na 98? to chyba nie jest kwestia softwerowa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To JEST kwestia software-owa (różne windy) :)

Jak na 98 to kłania się kabelek

..noi wlasnie ..jestesmy w .upie. czyli jednak zabawa w kabelek nie jest takim blazenstwem. a co powiesz na podpiecie go do pinow SPDIFF_IN?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli jest mozliwosc, to bym podpinal pod spdif.

Intense: mam Xp i podlaczone kabelkiem i idzie przez kabelek prosto do karty dzwiek, w mixerze,nie jest jako CDaudio, tylko CDdigital. Podczas ripowania pewnie juz idzie po IDE jako zera i jedynki, ale i tak lepiej moim zdaniem wpiac bezposrednio do karty, niz zeby musialy dane przejsc po IDE przez plyte i dopiero do live'a.

Na moj gust zawsze lepiej podlaczyc SPDIFem niz tylko IDE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za różnica którędy idzie sygnał CYFROWY??? tu nie ma przekłamań, choćby wujek Jurek sygnalizował latarką z pokoju obok, w którym ciocia Wiesia kopci fajki hehe

A kolejne kable to tylko większy bałagan.

Nie widzę żadnego sensu podpinanie jednego kabla więcej.

Komputer wolniej mi przez to działać napewno nie będzie heh. Sama karta na pokładzie więcej obciąża komp niż w slocie.

Takie jest moje zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...