dondexterro Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Czy ktos moze mi powiedziec w ktorym KDE lub jaki patch/program pozwoli mi by zaznaczanie wygladalo podobnie do tego w windows xp? Szukam tego i szukam na kde-look i znalezc nie moge, z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 O co Ci dokładnie chodzi? polecam stronę: http://rtfm.killfile.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 widziales kiedys windowsa xp? wiesz co to jest zaznaczanie plikow? ale okej moge dokladniej... klikam myszka lewym przyciskiem i nie pusczam. zmieniam polozenie kursora i pojawia mi sie prostokat w z wypelnieniem niebieskim przezroczystym. boki zas prostokata (ew. kwadratu) sa niebieskie. chcialbym to samo miec w moim KDE, wiem ze sa na to patche lub program bo kiedys o tym czytalem, jesli jeszcze czegos nie rozumiesz to moge nawet umiescic screeny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) to chyba jest domyślnie w kde... przynajmniej w moim kubuntu ;) na 100% jest też w gnome i na 99% efekt w windows xp jest zaczerpnięty właśnie z gnome :] afair jeszcze w redhacie 7.2 albo 7.3 było takie coś pod gnome ;) ps. kde control center -> apperance -> zakładka effects -> rubberband effect ;) znalezione w ok. 40sekund... tak trudno? :P Edytowane 17 Czerwca 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) no wlasnie tak trudno bo ja nie mam zakladki effects... ;) znam centrum sterowania na pamiec kde 3.5.7 dzieki znalazlem. rubberband effect, nie potrafilbym sam tej nazwy wymyslic :) http://www.kde-apps.org/content/show.php?c...5e3d832f1482cc6 edit: xxxx blada, ja mam kde-meta, musze kombinowac edit2: SOLVED, dodanie flagi "perrty" do make.conf, sie kompiluje i bedzie dzialac, thx dijo Edytowane 17 Czerwca 2007 przez dondexterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...