Gość Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Wiatam! Mam pytanie do was i mam nadzieje,ze mi pomozecie. Kupilem TwinMOSy 256 DDR 333 (Mtec 6ns). Mam jednak maly problem. Na magistrali 166 i Fast Command ustawionym na Fas, Ultra nie chca chodzic. Jak ustawiem na Normal to ida bez problemu. Na magistrali 160 chodza na Ultra bez problemu.. Za co odpowiedzialne jest to Fast Command? Nie wiem jak ten problem rozwiazac. Nie wiem czy to wina ramu czy czagos innego. Narazie bede sprawdzal na innym kompie ram. Koles ma ta sama plyte,ale starszy BIOS ( to moze jego wina ) i starsze sterowniki Via 4in1. Zobaczymy jak to u niego na plycie bedzie dzialalo. Co wy mozecie o tym powiedziec? Chcialbym zeby komp chodzil na jak najostrzejszych ustawieniach,ale skubaniec nie chce:( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Kuna już przeciez wczoraj pisałem :evil: :evil: :evil: Z Lancerem o tym gadałem na pw i jak mnie pamięć nie myli to tyczy sięchipsetu a nie pamiątek. U mnie ultra działa do ok. 160, a fast w górę na 188 działa bezproblemowo, a wyżej juz pamiatki nie wyrabiają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ok,ok.. Ciesze sie,ze wkoncu ktos cos napisal wogole. Masz jakis pomysl co z tym zrobic zeby chodzilo na 166 i Ultra? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Jakiś czas temu i mnie to zainteresowało. Z tego co wiem (syćko co wim znalazłem w necie;), to to kurna nie ma nic wspólnego z RAM'em. Fast Command dotyczy tylko i wyłącznie procka i (chyba) cache'u. I niestety nic nie da się poradzić, chyba że qpisz Bartona, bo tam te "sprawy" pewnie są już ulepszone. Dla pocieszenia powiem C,i że u mnie objawy są identyczne :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 A u mnie objawy są inne ... moje elixiry nie chcą iść na ultra w ogóle a na 166 na fast "mrożą" mi komputer przy starcie ... idątylko na normal ..i to jest dla mnie sprawa raczej pamięci - bo gdy miałem pamięci Vdata to szło na 166 i fast bez problemu .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Jakiś czas temu i mnie to zainteresowało. Z tego co wiem (syćko co wim znalazłem w necie;), to to kurna nie ma nic wspólnego z RAM'em. Fast Command dotyczy tylko i wyłącznie procka i (chyba) cache'u. I niestety nic nie da się poradzić, chyba że qpisz Bartona, bo tam te "sprawy" pewnie są już ulepszone. Dla pocieszenia powiem C,i że u mnie objawy są identyczne :x Mowisz,ze to wina procka?? Kurcze co z tym zrobic zeby bylo ok.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...