vicu Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) WItam! Mam pytanie.Którego Internet Security polecilibyście bardziejm który jest skuteczniejszy: Norton Internet Security 2007, czy Kaspersky Internet Security 6? A może macie własne, lepsze typy.Prosz o opinię P.S.Wlaśnie się kapnąłem,że to nie ten dział.Sorki :/ Edytowane 16 Czerwca 2007 przez vicu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicu Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ktoś ma jakieś propozycje? To ważne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Z tego co wiem to Kaspersky jest na drugim miejscu jeśli chodzi o wykrywanie wirusów , na pierwszym jest BitDefender ( przynajmiej było tak jakiś czas temu ) , zaś Norton był trochę dalej Dodatkowym plusem mozę być to że KIS6 to nie tylko kombinacja AV+firewall , KIS6 ma m.in Antihackera , antyspiega ( w tym antydialer, anty popup antibanner ) , kontrolę nad integralnością aplikacji ( natychmiast informuje kiedy jakaś aplikacja została zmodyfikowana ,potrafi też te zmiany czasami odwrócić ) . I ma częste aktualizacje ( średnio co 3-4 h ) Za to "uczenie się " firewalla KIS jest bardzo denerwujące - czasami co sekundę wyskakuje okienko z pytaniem czy zezwolić/zablokować połączenie z danego adresu ( i to pomimo tego że np. program którego dotyczy się ma przyporządkowany zakres portów i IP na które KIS ma nie reagoweać ). Do jego wad zaliczę też to że czasami proces avp.exe potrafi zając CPU na 100% i nie da go się ubić . Zaś co do najnowszego Nortona to nie wiem czy coś poprawili . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Bierz KIS jest dużo lepszy, nie bede sie rozpisywał dlaczego bo już jest watek o tym na forum. I dla kolegi wcześniej Antihackera = firewall, i jakiś tam testom bym nie ufał!! Edytowane 18 Czerwca 2007 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicu Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wielkie dzięki za pomoc!:) Tak więc wybiorę KISa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...