Skocz do zawartości
Haggard

Nufka Fumka, Prosto Ze Złomowiska :) - Proszę O Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nadeszła chwila na nowego kompa, oczywiscie przebrnalem przez tony tematow, porad itp itd, ale chcialbym o jakies potwierdzenie mojego wyboru, ew zmiany:

Mobo - Abit AB9, badz EVGA nforce 650i

CPU - c2d e6600

Ram - 2gb 800mhz ultra GEIL lub OCZ Platinum

Grafika - 8800 gts 320 mb MSI OC lub BFG OC

Hdd - 320 gb SEGATE lub WD aaks

dvdrw - samsung sh 183l? czy cos innego?

zasilka - tak do 350 zl to chief czy amacrox? kolo 500w zeby mialo

chlodzenie na proca - czy fryzjer za 70 zl czy ninja za 160?

No i jakas dobra, duza, przewiewna buda, tak do 250zl (jakis chief?) zeby to 8800 sie upchalo spokojnie

Plus w jakim sklepie internetowym polecacie kupowac - agito, apollo, esc, proline? (jakosc uslug, tudziez serwisu), bo cenowo to ten sam poziom. Zmuszony jestem w ten sposob kupowac, bo na mojej wiosce, srednio na kazdej czesci jest po 100 lub 150 zl w gore :( [6600 kosztuje od 950, a dyski od 350 zl, smiech na sali].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nadeszła chwila na nowego kompa, oczywiscie przebrnalem przez tony tematow, porad itp itd, ale chcialbym o jakies potwierdzenie mojego wyboru, ew zmiany:

Mobo - Abit AB9, badz EVGA nforce 650i a może coś na P35 ? Gigabyte/MSi ?

CPU - c2d e6600 jeśli zamierzasz go kręcić, to żadna z płyt podanych przez Ciebie ... może zejdź na 6420

Ram - 2gb 800mhz ultra GEIL lub OCZ Platinum na pewno nie Geil , bo im te kostki różne wychodzą ... OCZ/Patriot LLK

Grafika - 8800 gts 320 mb MSI OC lub BFG OC nie bierz o/c bo takie o/c to se sam zrobisz :P jednak dołóż może do HD X2900XT / 88GTS 640MB ?

Hdd - 320 gb SEGATE lub WD aaks

dvdrw - samsung sh 183l? czy cos innego?

zasilka - tak do 350 zl to chief czy amacrox? kolo 500w zeby mialo może BeQuiet? dobre zasiłki

chlodzenie na proca - czy fryzjer za 70 zl czy ninja za 160? zależy, na ile chcesz kręcić

No i jakas dobra, duza, przewiewna buda, tak do 250zl (jakis chief?) zeby to 8800 sie upchalo spokojnie chieftec jakiś duży, jak Ci się podoba ofc

Plus w jakim sklepie internetowym polecacie kupowac - agito, apollo, esc, proline? (jakosc uslug, tudziez serwisu), bo cenowo to ten sam poziom. Zmuszony jestem w ten sposob kupowac, bo na mojej wiosce, srednio na kazdej czesci jest po 100 lub 150 zl w gore :( [6600 kosztuje od 950, a dyski od 350 zl, smiech na sali]. unikaj prolinu, bo różne cyrki tam wyprawiają. Apollo, znak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esc.pl ja mogę polecić bo to solidna firma, a od siebie dodam byś zmienił tego 320mb na 640 ;) to takie minimum. Oszczędź na czymś, ale weź tego 640mb 8800 bo potem będziesz płakał

A czemu niby ma płakać?? Zresztą 320MB starczy do gry na monitorze LCD 17-19 cali czyli do rozdzielczości 1280x1024. Jesli nie gra w wyzszych rozdzielczościach to wtedy warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z wiekszą ilością pamieci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi