Haggard Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam. Nadeszła chwila na nowego kompa, oczywiscie przebrnalem przez tony tematow, porad itp itd, ale chcialbym o jakies potwierdzenie mojego wyboru, ew zmiany: Mobo - Abit AB9, badz EVGA nforce 650i CPU - c2d e6600 Ram - 2gb 800mhz ultra GEIL lub OCZ Platinum Grafika - 8800 gts 320 mb MSI OC lub BFG OC Hdd - 320 gb SEGATE lub WD aaks dvdrw - samsung sh 183l? czy cos innego? zasilka - tak do 350 zl to chief czy amacrox? kolo 500w zeby mialo chlodzenie na proca - czy fryzjer za 70 zl czy ninja za 160? No i jakas dobra, duza, przewiewna buda, tak do 250zl (jakis chief?) zeby to 8800 sie upchalo spokojnie Plus w jakim sklepie internetowym polecacie kupowac - agito, apollo, esc, proline? (jakosc uslug, tudziez serwisu), bo cenowo to ten sam poziom. Zmuszony jestem w ten sposob kupowac, bo na mojej wiosce, srednio na kazdej czesci jest po 100 lub 150 zl w gore :( [6600 kosztuje od 950, a dyski od 350 zl, smiech na sali]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 esc.pl ja mogę polecić bo to solidna firma, a od siebie dodam byś zmienił tego 320mb na 640 ;) to takie minimum. Oszczędź na czymś, ale weź tego 640mb 8800 bo potem będziesz płakał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 chlodzenie na procka wybierz odpowiednie dla twojej obudowy bo infinity jest ogroooomnyyyyyy B-) plyte glowna wzialbym asusa p5b delux. karte graficzna bez oc chyba ze nie ma wielkiej roznicy w cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam. Nadeszła chwila na nowego kompa, oczywiscie przebrnalem przez tony tematow, porad itp itd, ale chcialbym o jakies potwierdzenie mojego wyboru, ew zmiany: Mobo - Abit AB9, badz EVGA nforce 650i a może coś na P35 ? Gigabyte/MSi ? CPU - c2d e6600 jeśli zamierzasz go kręcić, to żadna z płyt podanych przez Ciebie ... może zejdź na 6420 Ram - 2gb 800mhz ultra GEIL lub OCZ Platinum na pewno nie Geil , bo im te kostki różne wychodzą ... OCZ/Patriot LLK Grafika - 8800 gts 320 mb MSI OC lub BFG OC nie bierz o/c bo takie o/c to se sam zrobisz :P jednak dołóż może do HD X2900XT / 88GTS 640MB ? Hdd - 320 gb SEGATE lub WD aaks dvdrw - samsung sh 183l? czy cos innego? zasilka - tak do 350 zl to chief czy amacrox? kolo 500w zeby mialo może BeQuiet? dobre zasiłki chlodzenie na proca - czy fryzjer za 70 zl czy ninja za 160? zależy, na ile chcesz kręcić No i jakas dobra, duza, przewiewna buda, tak do 250zl (jakis chief?) zeby to 8800 sie upchalo spokojnie chieftec jakiś duży, jak Ci się podoba ofc Plus w jakim sklepie internetowym polecacie kupowac - agito, apollo, esc, proline? (jakosc uslug, tudziez serwisu), bo cenowo to ten sam poziom. Zmuszony jestem w ten sposob kupowac, bo na mojej wiosce, srednio na kazdej czesci jest po 100 lub 150 zl w gore :( [6600 kosztuje od 950, a dyski od 350 zl, smiech na sali]. unikaj prolinu, bo różne cyrki tam wyprawiają. Apollo, znak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 esc.pl ja mogę polecić bo to solidna firma, a od siebie dodam byś zmienił tego 320mb na 640 ;) to takie minimum. Oszczędź na czymś, ale weź tego 640mb 8800 bo potem będziesz płakałA czemu niby ma płakać?? Zresztą 320MB starczy do gry na monitorze LCD 17-19 cali czyli do rozdzielczości 1280x1024. Jesli nie gra w wyzszych rozdzielczościach to wtedy warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z wiekszą ilością pamieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...