Skocz do zawartości
n30

Jaki Zasilacz Do Athlona Xp?

Rekomendowane odpowiedzi

Po złożeniu mojego drugiego PC okazało się że zasilacz nie daje rady, zresztą tak jak przypuszczałem (Megabajt 350W :D :D :D). Poszukuje jak najtańszego ale dobrego zasilacza. Myślałem nad Fortronem, ale słyszałem ze nie wszystkie są już takie dobre. Huntkey na przykład 300W, wydaje mi się trochę drogi ~ 100zł. Zasilacz nie musi być zbytnio cichy. Moge kupić QTEC 450 W za ~ 50zł.

Docelowo zasilacz ma pociągnąć :D mojego drugiego PC z 7600GS. Dobrze by było jakby dał sobie radę także z pierwszy PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko 55 zł, znalazłem 59+10zł wysyłka = 69 <_<

Tego QTEC mogę mieć bez wysyłki. On naprawdę taki zły ?:D

Za ile złotych się go jeszcze opłaca?

Edytowane przez DawidNeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zasilacz pójdzie do drugiego PC-ta, po jakimś czasie kupie sobie coś do pierwszego to części stare włożę do drugiego.

To jak w końcu z tą DELTĄ 350 W? Już mi sie spodobała - duży wentylator i niska cena :D

Edytowane przez DawidNeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak w końcu z tą DELTĄ 350 W? Już mi sie spodobała - duży wentylator i niska cena :D

Ma za malo A na 12-tce - 18. Owszem jest fajna ale do starego kompa - do nowego już nie bardzo.

Bierz to co doradził Svende alno nówkę: mc 350, lub amacrox warrior 400 (to samo tylko troszkę cichsze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Delta ma iść do starego peceta :D

Pierwszego peceta nie musi uciągnąć, tak napisałem że dobrze by było jakby u ciągła :)

Edytowane przez DawidNeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety stara maszyna ciągnie głównie z 5-tki, a nowa z 12-tki.

Ta delta obsłuży starą kofigurację (nawet po włożeniu grafy pokroju 6800 czy 7600 ciągnącej z 12-tki).

http://www.allegro.pl/item207402801_zasila...w_fv_od_ss.html

Ta natomiast obsłuży oba kompy: http://www.allegro.pl/item204070785_nowy_z..._power_ok_.html

Gdy pisałem to Orgiusz zapostował [; dobrze że nie zapomstował ;]

Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ty widzisz tą trzecią linię 12V?

7600GS ma dodatkową wtyczkę molex więc raczej jedzie z linii 12V.

Jeśli mam w płycie mam gniazdo ATX 20 pin to będą jakieś problemy z wtyczką ATX 24 pin? W Chieftecu mam rozdzielaną wtyczkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemów z wtyczką nie będzie poprostu poza gniazdo będą 4 piny wystawały, i tak reasumując:

Do starego kompa i tylko do niego:

DPS-350PB-2

Do nowego coś z mocną linia 12V:

DPS-400MB-1 i może mieć problem z 5V

Ale nie rozumiem stwierdzenia że docelowo ma pociągnąć drugiego kompa z 7600GS, chodzi Ci o to że do PC2 przełożysz 7600gs?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi