Belrin Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Mam problem.System wydaje sie stabilny,przechodzi 3dmarka nawet zapętlonego ,całonocne liczenie seti oraz prime test przy zamkniętej budzie,ale jak puszczę burnmmx z pakietu cpuburn4 to mi system po kilku minutach się restartuje.Temperatura max w tym stresie to 54stopnie.To chyba jest dopuszczalne?Przy otwartej budzie niema tego problemu,max temp 52stopnie.Na dniach będe miał porządny wentyl to się zobaczy ale 54stopnie nie powinny restartować kompa.Sprzęt jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 w podpisie masz odpowiedz: 200W codegen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ale ,ale ... przy otwartej obudowie wszystko działa bez problemu,dopiero jak ją zamknę i odpalę ten wygrzewacz są restarty.Zauważyłem że jak temperatura dochodzi do 54stopni występuje to zjawisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Co do zasilacza to sam jestem zdziwiony że daje rade i raczej skłaniam sie do tego że temperatura jest za wysoka,jak bede miał lepszy cooler to sie wyjaśni.Ale dziwne to jest że przy otwartej budzie jest oki a przy zamknietej i trochę tylko wyższej temperaturze sie sypie.Do 90stopni przecież sporo brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Co do zasilacza to sam jestem zdziwiony że daje rade i raczej skłaniam sie do tego że temperatura jest za wysoka,jak bede miał lepszy cooler to sie wyjaśni.Ale dziwne to jest że przy otwartej budzie jest oki a przy zamknietej i trochę tylko wyższej temperaturze sie sypie.Do 90stopni przecież sporo brakuje.Zauważ że im bardzieje podkręcony procesor tym niższa jest temperatura konieczna dla uzyskanai stabilności. I tak np. dla 1500 - 70 st, 1600 - 56 st., 1700 - 48, 1800 - 36, 1900 - 22, 2000 - -4, 2100 - bez szans To tak dla przykładu pokazania zalezności napisałem (nei są to żadne dane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 To by sporo wyjaśniało,niemogę sie już doczekać nowego sporo lepszego coolerka wtedy mam nadzieję że 2600+ pęknie a może i więcej.Dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slg Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 To by sporo wyjaśniało,niemogę sie już doczekać nowego sporo lepszego coolerka wtedy mam nadzieję że 2600+ pęknie a może i więcej.Dzięki za odpowiedz.Kup sobie zasilke lepsza,proponuje fortrona 300wat z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Na razie kasy brak a i nie widzę pilnej potrzeby takiego zakupu.Mi wystarczy 2ghz stabilnie na tym co mam z zamkniętą obudową a z lepszym wentylem to osiągnę.Jeśli będę miał jakieś problemy z zasilaczem to go wymienię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 imho masz problem w temp wewnatrz obudowy (i przez to tez problem z zasilaczem), zasilacz malej mocy bardzo sie grzeje przy duzym obciazeniu i jak do tego dolozysz wygrzewanie proca to zasilka pada i masz restart, wiec oprocz lepszego coolera pomysl koniecznie o dodatkowym przewietrzeniu obudowy (dodatkowy wentyl) bo inaczej prawdopodobnie bedziesz mial to samo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 kup sobie lepszego zasilacza bo na tym codenshicie to se mozesz podkrecac............przynajmniej jakis 300w a najlepiej chieftec 360w za 220zl w naszym sklepie tweak-a jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ludzie maja racje co do jednego: masz za slaby zasilacz - kup sobie jesli nie masz kasy zasolacz FEEL - ja go mam i jak dla mnie jest wporzo,. To tyle o zasilaczu, a ja dodam swoje kilka slow - czytalem gdzies ze do prockow AMD nalezy uzywac BURNK7, a nie BURNMMX bo ten czesto powoduje zwisy przez niekapatybilnosc z prockami od AMD. Zapusc tego BURNK7 i zobacz czy sie wywali, ale i tak na pewno to zrobi bo masz za slaba zasilke. Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 O jak milo :D - 3 Grzesiów sie spotkało - chyba :wink: 3 Grzesiów sie spotkało i dobre rady Berlinowi dawalo :lol: To mowilem ja Grzechu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...