Skocz do zawartości
krytoslaw

4 Czesci Za 1200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje dokupić 4 części do kompa (za około 1200 zeta) no i wymóżdżyłem coś takiego:

Mobo: Asus P5K Intel P35 - ~460zł

Proc: Intel Pentium Dual Core E2140 - 280zł

RAM: GoodRam DDR2 2x1GB 800MHz - 306zł

Zasiłka: Amacrox Warrior AX400-PNF - ~140zł

Razem: ~1190zł

Czy to dobry wybór czy może zmienilibyście coś?

A tak btw to czy warto kupować RAM z ECC czy lepiej dołożyć ta kasę do czegoś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo na Abita IP35-E , proca na E2160 , pamięci może w tej cenie będą jakieś Patrioty (jaki to sklep ?) , zasilacz 20 zł więcej i masz 50 watt więcej

A czemu wybrales akurat takie a nie inne mobo? I po co mocniejszy proc, skoro schodzi z jednej tasmy i po OC pewnie wyjdzie tak samo... Na pamieci patrzylem i znalazlem Patrioty w cenie GoodRamow i w dodatku maja radiatory:P A co do zasilacza to wg kalkulatora 400W powinno starczyc z zapasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo - bo ma nowy chipset P35, i bo to Abit :)

proc - E2160 ma chyba większy mnożnik - oc ...

no właśnie, o tych Patriotach mówiłem

zasilacz - kalkulatory to sobie możesz :P poza tym, ten Amacrox ma numerek 400, a moc 350W. Imo warto dać 20 zł za 50 watt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo - bo ma nowy chipset P35, i bo to Abit :)

proc - E2160 ma chyba większy mnożnik - oc ...

no właśnie, o tych Patriotach mówiłem

zasilacz - kalkulatory to sobie możesz :P poza tym, ten Amacrox ma numerek 400, a moc 350W. Imo warto dać 20 zł za 50 watt

a ten Asus to nie ma nowego chipsetu? ... rotfl ;] Z łaski swojej jak się wypowiadasz na temat ta płyta jest lepsza, a ta gorsza ;P to po pierwsze warto przeczytać co ma podana płyta, a po drugie wymienić jakieś szczególne różnice... Bo jakos tekst typu "bo to Abit" raczej mało kogo satysfakcjonuje... A poza tym co ty masz do kalkulatora? Skoro wyszło że wystarczy taka zasiłka to po co kupować mocniejszą? skoro ta będzie wystarczająca? Dziwna jest ta twoja logika... A co do tego ze w rzeczywistości zasilacz ma 350W... a pokaż mi zasilacz który ma np, 500W i całe 500W przekaże... a nic nie straci ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5K - 3 fazy zasilania, nie wiem, czy nie bedzie cyrku jak z P5N-E Sli

A co sie z dzialo z P5N-E Sli? Btw podobno P5K jest niezla do OC... no i ma Crossfire:P Aha i czy ja cos przeoczylem czy ten Abit nie ma RAID?

Co do proca to zdania sa bardzo podzielone z tego co wiem ale czesto pomimo roznych mnoznikow E2140 i E2160 sie bardzo podobnie kreca wiec nie wiem czy sie oplaca dac wiecej na CPU... Nad zasilka pomysle bo pewnie i tak bede rozbudowywal tego kompa wiec moze sie przydac. Btw zostalbys przy tym Amacroxie, czy moze znasz jakis inny i co najwazniejsze cichy zasilacz w podobnej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np, 500W i całe 500W przekaże... a nic nie straci ;]

HuntKey 350W ma tak naprawdę 450W i radzę do niego dołożyć 50 zeta niż brać amacrox'a

Najlepszy stosunek cena/jakość

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi