krytoslaw Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Planuje dokupić 4 części do kompa (za około 1200 zeta) no i wymóżdżyłem coś takiego: Mobo: Asus P5K Intel P35 - ~460zł Proc: Intel Pentium Dual Core E2140 - 280zł RAM: GoodRam DDR2 2x1GB 800MHz - 306zł Zasiłka: Amacrox Warrior AX400-PNF - ~140zł Razem: ~1190zł Czy to dobry wybór czy może zmienilibyście coś? A tak btw to czy warto kupować RAM z ECC czy lepiej dołożyć ta kasę do czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 mobo na Abita IP35-E , proca na E2160 , pamięci może w tej cenie będą jakieś Patrioty (jaki to sklep ?) , zasilacz 20 zł więcej i masz 50 watt więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krytoslaw Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 mobo na Abita IP35-E , proca na E2160 , pamięci może w tej cenie będą jakieś Patrioty (jaki to sklep ?) , zasilacz 20 zł więcej i masz 50 watt więcejA czemu wybrales akurat takie a nie inne mobo? I po co mocniejszy proc, skoro schodzi z jednej tasmy i po OC pewnie wyjdzie tak samo... Na pamieci patrzylem i znalazlem Patrioty w cenie GoodRamow i w dodatku maja radiatory:P A co do zasilacza to wg kalkulatora 400W powinno starczyc z zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 mobo - bo ma nowy chipset P35, i bo to Abit :) proc - E2160 ma chyba większy mnożnik - oc ... no właśnie, o tych Patriotach mówiłem zasilacz - kalkulatory to sobie możesz :P poza tym, ten Amacrox ma numerek 400, a moc 350W. Imo warto dać 20 zł za 50 watt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semyazz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 mobo - bo ma nowy chipset P35, i bo to Abit :) proc - E2160 ma chyba większy mnożnik - oc ... no właśnie, o tych Patriotach mówiłem zasilacz - kalkulatory to sobie możesz :P poza tym, ten Amacrox ma numerek 400, a moc 350W. Imo warto dać 20 zł za 50 watt a ten Asus to nie ma nowego chipsetu? ... rotfl ;] Z łaski swojej jak się wypowiadasz na temat ta płyta jest lepsza, a ta gorsza ;P to po pierwsze warto przeczytać co ma podana płyta, a po drugie wymienić jakieś szczególne różnice... Bo jakos tekst typu "bo to Abit" raczej mało kogo satysfakcjonuje... A poza tym co ty masz do kalkulatora? Skoro wyszło że wystarczy taka zasiłka to po co kupować mocniejszą? skoro ta będzie wystarczająca? Dziwna jest ta twoja logika... A co do tego ze w rzeczywistości zasilacz ma 350W... a pokaż mi zasilacz który ma np, 500W i całe 500W przekaże... a nic nie straci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 P5K - 3 fazy zasilania, nie wiem, czy nie bedzie cyrku jak z P5N-E Sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krytoslaw Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 P5K - 3 fazy zasilania, nie wiem, czy nie bedzie cyrku jak z P5N-E SliA co sie z dzialo z P5N-E Sli? Btw podobno P5K jest niezla do OC... no i ma Crossfire:P Aha i czy ja cos przeoczylem czy ten Abit nie ma RAID? Co do proca to zdania sa bardzo podzielone z tego co wiem ale czesto pomimo roznych mnoznikow E2140 i E2160 sie bardzo podobnie kreca wiec nie wiem czy sie oplaca dac wiecej na CPU... Nad zasilka pomysle bo pewnie i tak bede rozbudowywal tego kompa wiec moze sie przydac. Btw zostalbys przy tym Amacroxie, czy moze znasz jakis inny i co najwazniejsze cichy zasilacz w podobnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) np, 500W i całe 500W przekaże... a nic nie straci ;] HuntKey 350W ma tak naprawdę 450W i radzę do niego dołożyć 50 zeta niż brać amacrox'a Najlepszy stosunek cena/jakość Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 No to właśnie Amacrox ma świetny stosunek cena/jakość. Oczywiście do tego Huntkeya nic nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 No wiesz co wolałbym Huntkeya za 50 zł więcej mając w zapasie 100W więcej niż amacrox :D a poza tym hunt jednak cichszy jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Nie no, spoko twój wybór. 50zł to jeszcze nie majątek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...