beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witajcie Dzisiaj urodzinki, więc trzeba zamówić kompa :P wychodzi mi tak : - Athlon 64 3800+ - 160 zł okazja od usera tego forum :D - Foxconn A690GM2MA-8KRS2H (AMD 690G) - z braku Biostara, a o/c godne, cena ok. bo ok.240 zł - jakiś ram ze znak.pl , bo tak chyba zamawiam mobo i pamięci ... jest Goodram PRO 800 , Patriot 800 w radiatorach za te 160 zł i w takich granicach proszę mi podać jakieś ramki ładne do o/c - jakś nagrywarka ... nie musi być ze znaka, ale SATA by mnie cieszyło - Delta ... 350W starczy przy późniejszej jakiejś mocniejszej grafie czy lepiej 400W ? - HDD jakiś mam B-) pomóżcie, bo wieczorem bym chciał zamówić. Tylko nie piszcie : dołóż , bo mnie nie stać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Procka weź jakiegoś sempka 3000+ albo X2 3600+ Brisbane. Nie warto wkładać 160 zł w jednordzeniowca skoro za niewiele więcej można kupić X2. Płyta może być jednak próbuj znajść Biostara. Nagryware weź Samsunga RAM warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tańszy. Są dzielniki pamięci więc te kilka sekund w SuperPI chyba Ciebie nie zbawi. Weź jakieś Kingston/GoodRAM 667. Delta 350W powinna wystarczyć do jakiegoś 7600GS może nawet 7900GS. Jednak wskazane było by kupić KN9 od ABITA i jakąś najtańszą grafe np jakieś x600 czy GF6600. Zawsze przy OC się przyda sie lepsza płyta i do gier mocniejsza grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 za ile niewiele więcej ? 100 zł nie wyrobię, a na pewno będzie to lepsze niż semp ... Biostara nie znajdzie, bo nie ma w ogóle w Polsce tego Samsunga widziałem, i chyba go wezmę :) z tą grafiką dużo ludzi mi mówiło, ale nie wyrobię. Za jakiś miesiąc będę miał trochę kasy, to coś kupię. a co do ramu - różnica jest ok.10 czy 20 zł więc chyba wezmę te Patriotki, ale jeszcze zobaczę co mam na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 @beka Spróbuj zapytać w znaku czy nie mogliby ci tego biostara z yamo zamówić. Podobno w yamo są. A gr pro 800 w jakiej cenie mają ? Jeżeli nie zbyt drogo to można brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) w sumie mogę zapytać, zaraz napiszę maila GR Pro bardzo tanio, bodajże 165 zł za 1GB Edytowane 26 Czerwca 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Aha a ten 3800+ to 90nm czy 65nm? Musisz pamiętać, że te stare 90nm kręciły się różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Orleans, roczny, więc pewnie 90nm ... ale nie muszę go mocno kręcić, tak na 2.7 myślę, że starczy. Mail do znakowców poszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 GR Pro bardzo tanio, bodajże 165 zł za 1GBTo można przemyśleć ten zakup. Przynajmniej masz 1000 cl5 na 99,9% zagwarantowane. Oczywiście bierz 1x1gb. Co do yamo to może najlepiej do nich bezpośrednio zadzwonić i zapytać gdzie można tego biostara kupić. http://yamo.pl/?option=com_contactlist&Itemid=83 Yamo ma swoje sklepy firmowe detaliczne. Widziałem taki w Blue city, więc może oni sprzedają w detalu. http://www.yamo.pl/?option=com_content&...view&id=209 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 No jeśli masz zamiar dorzucić karte to wtedy nie warto brać tego 6600. Co do procka to nie warto naprawde brać jednordzeniówki za 160 zł. Jak poszukasz używanych na allegro to poniżej 200 cos tam dostaniesz z X2, a 3600+ Brisbane to za 225 zł dostaniesz prawie nówke. A taki bylejaki semp bez problemu powinien zrobić 2,5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) hmm... te GR PRO to 900MHz są tańsze nawet, brać czy jakiś haczyk ? co do sklepów Yamo, to jeden w moim województwie, a cholernie daleko :| zadzwonię potem do nich Edytowane 26 Czerwca 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tańsze czyli za ile?? Może ja też kupie 2GB?? Zapodaj link do sklepu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tańsze czyli za ile?? Może ja też kupie 2GB?? Zapodaj link do sklepu :)Ja kupiłem 2x1gb GR pro 900 za 359zł na allegro. w moich postach jest link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 164zł za 1GB w znak.pl :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 164zł za 1GB w znak.pl :>900? kupuj !! Co do procka to nie warto naprawde brać jednordzeniówki za 160 zł. Jak poszukasz używanych na allegro to poniżej 200 cos tam dostaniesz z X2, a 3600+ Brisbane to za 225 zł dostaniesz prawie nówke. A taki bylejaki semp bez problemu powinien zrobić 2,5GHz.Dokładnie. dołóż te 65 zł do x2 albo poszukaj używki na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 kupuje, dzisiaj zamawiam te GR PRO. Proca chyba wezmę 64 jednordzeniową, najwyżej jak się nie będzie bujać to sprzedam za miesiąc na allegro i kupie 2 jajca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 kupuje, dzisiaj zamawiam te GR PRO. Proca chyba wezmę 64 jednordzeniową, najwyżej jak się nie będzie bujać to sprzedam za miesiąc na allegro i kupie 2 jajca Te Goodramy, są ale ich nie ma:) od jakiegoś czasu w znaku. Co do proca, bierz brisbane 3600+, już za 215 w proline i do tego kingmaxy 800 za 125 pln 1gb, fakt że bez radiatorów, ale chodzą na cl4 bez podnoszenia napięcia. Lepiej to będzie śmigało niż jedno jajo, nawet z ramem na 1200 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 goodramy mogę mieć w 1-2 dni ... zostanę chyba z tym, co w pierwszym poście. Foxconn będzie w sklepie we czwartek, a Biostara mi nie sprowadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 @beka: czy nie lepiej jak się juz pchać w jednojajowce wziąć Celerona obciętego z C2D (Conroe) 1.6-2.0Ghz? Technologia 0.045m. Ceny szokujące. Pomyśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 już to przerabiałem razem z Firekage ... podaj mi mobo, które dostane za 250 zł i będzie miało grafę pokroju X1250 i dobre o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 już to przerabiałem razem z Firekage ... podaj mi mobo, które dostane za 250 zł i będzie miało grafę pokroju X1250 i dobre o/cTakie rzeczy to tylko w erze :) i u biostara :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 OK, Goodramy PRO 900 zamówione :D dzisiaj chyba resztę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...