Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

siema!

Tak się zastanawiałem jak podłączyć dźwięk 5.1 do wzmacniacza. Otóż jak większość głośniki z kompa mam podpięte trzema kabelkami (karta to SB audigy) i we wzmacniaczu mam wejście na coaxial i optyczne, i właśnie jak podłączyć jednocześnie 5.1 tu i na głośniki (jeśli się w ogóle da)?

Bo w audigy jest jedno wyjście digital ale ono teraz jest zajęte przez kabel od subwoofera, a znowu żeby wyprowadzić zwyczajnie jackami przód, tył, sw to nie ma na nie poszczególnych wejść we wzmacniaczu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dlatego, że wyjście cyfrowe jest dzielone z kanałem centr/sub nie da rady podłączyć razem bo w opcjach karty musisz wybrać albo wyjście analogowe albo cyfrowe... Tak BTW to po co chcesz podłączyć 2x 5.1?

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, bo tak to mam tu w pokoju 5.1 do pracy na kompie, a w drugim pokoju na tv oglądam zawsze filmy i się zastanawiałem czy się da tu i tam naraz tak zrobić, bo np. w filmie 5.1 jak mam wyprowadzony tylko lewy i prawy na TV to kiepsko słychać dialogi bo one idą na CENTER którego to nie mam wyprowadzonego na tv...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie mógłbyś kupić trójnik z męskiego jack'a na dwa żeńskie i jednocześnie podłączyć centralny/sub i amplituner tylko za każdym razem gdy będziesz chciał oglądać film na TV będziesz musiał wyłączyć głośniki komputerowe i włączyć w opcjach karty wyjście cyfrowe ale jak to się sprawdzi w praktyce to nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi