karwal128 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Witam chciałem sie dowiedziec jakie jest dobre chłodzenie pod sokcet A z prockiem sempron 2500+. Zależy mi na ciszy. Może to być chłodzenie z wiatrakiem ale ważne żeby było one ciche a nawet bardzo ciche. Cena jak mnie interesuje to max 50 zł. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi. ps zastanawiam sie nad http://allegro.pl/item206875102_arctic_coo...cichy_12db.html Edytowane 26 Czerwca 2007 przez karwal128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Poszukaj używki Pentagrama któregoś, tylko tak 80, 92 lub 100 120 za duża i za droga chodzi mi o serię QVC QV http://allegro.pl/item208109805__bcm_penta...u_socketa_.html coś takiego, ja ostatnio kupiłem 80 za 35 zeta wersję Cu no albo tego arctica, w sumie nie jest zły, jak nie będziesz bardzo podkręcać. bo 50 za pasywne typu thermalright to trochę za mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Podkręcac nie będe wogóle. Więc mówisz że ten co podałem jest dobry ?. Jestem ciekawy czy rzeczywiscie przy minimum obr. bedzie te 13 dB uciesze sie jak bedzie 20 dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wiesz 13 to nie będzie, ale ogólnie ciężko jest teraz coś kupić na Socket A, sam ostatnio dwa takie szukałem i jednego wziąłem pentagrama a drugiego zalmana takiego jak mam no ale zalman nówka był i prawie 100 a pentagram akurat okazyjnie nabyłem :D ale jakbym kumpla nie namówił żeby poczekał i odłożył kasę na zalmana to pewnie kupiłby arctica. Myślę że tak koło 20 będzie, ale ludzie sobie chwalą te wentyle arctica jako wydmuciach!ące powietrze z budy, więc nie powinno być źle, ale że jest to TC czyli sam kontroluje obroty w zależności od temp to nie będizesz miał na to wpływu. Ale myślę że powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonWhite Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Poszukaj AC bez TC tylko z ręczną regulacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Kup to http://allegro.pl/item213518071_arctic_coo..._obr_13db_.html Sam taki miałem tylko jeszcze wtedy sprzedawali bez regulatora w komplecie dlatego musiałem regulator dokupić. Gwarantuje, że po ustawieniu na 1500 obrotów nie będziesz go słyszał - sam też jestem maniakiem ciszy i nie zawiodłem się na tym coolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 albo cus takiego i wentyl na 5v -> http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=213574165 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Ja bym jednak stawiał na tego arctica - nawet puszczony na maksymalnych obrotach jest dość cichy (sprawdzone) - a ten - 32 dB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 dajmy już spokój wirtualnym decybelom ;) na arcticu siedzi 80mm, pewnie to samo co arctic fan 3 czyli nie ma mocy żeby to było ciche przy max (2800rpm..) wydajność podobna ale myślę że z ukłonem w stronę klona pentagrama szczególnie przy niskich rpm. jak mają być ciche -> muszą działać na minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 tylko że ten primecooler ma jeszcze mniej Cu niż pentagram, z tego co widzę, ten pasek to jak w stringach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...