SinRock Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam Problem polega na tym, że po każdorazowym włączeniu komputera, przed wczytaniem się Windowsa bios informuje mnie o złym ustawieniu zegara procesora. Jednak wystarczy tylko wejść do biosu, zapisać obecna konfiguracje i włączyć komputer ponownie by informacja ta przestała sie wyświetlać. Dzieje sie tak jednak za każdym razem gdy komputer zostanie wyłączony na dłużej niz 10min bądź odłączony od zasilania. Najwyraźniej bios cały czas sie resetuje i nie zapisuje na stałe zmian. :angry: W związku z tym proszę o pomoc bo czuje sie zdezorientowany. :unsure: W necie znalazłem tylko jeden taki temat. Było w nim napisane, że zmiana biosu nic nie pomaga. Bateryjka jest sprawna bo sprawdzałem. Dana osoba która miała ten sam problem po prostu wymieniła płytę na inny model, czego ja jednak wolał bym uniknąć bo zamówiłem ja z drugiego końca polski :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam Problem polega na tym, że po każdorazowym włączeniu komputera, przed wczytaniem się Windowsa bios informuje mnie o złym ustawieniu zegara procesora. Jednak wystarczy tylko wejść do biosu, zapisać obecna konfiguracje i włączyć komputer ponownie by informacja ta przestała sie wyświetlać. Dzieje sie tak jednak za każdym razem gdy komputer zostanie wyłączony na dłużej niz 10min bądź odłączony od zasilania. Najwyraźniej bios cały czas sie resetuje i nie zapisuje na stałe zmian. :angry: W związku z tym proszę o pomoc bo czuje sie zdezorientowany. :unsure: W necie znalazłem tylko jeden taki temat. Było w nim napisane, że zmiana biosu nic nie pomaga. Bateryjka jest sprawna bo sprawdzałem. Dana osoba która miała ten sam problem po prostu wymieniła płytę na inny model, czego ja jednak wolał bym uniknąć bo zamówiłem ja z drugiego końca polski :? Jest topic o tej płycie. Tam sie pytać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...