woznix Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. mam obecnie Soundblastera Live 1024 OEM......wszystko fajnie dzwięk jest ok...ale juź EAX..i EAX2 jak włącze to...liczba fps drastycznie spada...co praktycznie uniemożliwia płynne granie. :mur: ..i pytanie mam takie !...szukałem juz po rónżch forach...wiec jak to jest z >>>OBSLUGą SPRZęTOWA<<< EAX...EAX2...EAX3...na roznych kartach bo skoro moja nieobsługuje SPRZęTOWO...tylko elmuluje softwarowo EAXa co obciąza proca...i teraz nie wiem...??? kupilbym nowa karte ktora sprzetowo obsluguje EAX co niebedzie miec wplywu na wydajnosc kompa...mysle o jakiejs Audigy moze ktos doradzic bo niemam zamiaru przeplacac 600 zl za Sound Blastera X-fi bo az tak mnie nie potargało heh....poprostu szukam dobrej karty z obsluga EAX 2-3 i zeby mi nie zamulal komp...moze ktos doradzic ??? dzieki ;)....glownie chodzi o wydajnosc w grach <_< Edytowane 28 Czerwca 2007 przez woznix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Pelne Audigy 1 - model sb0090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 JW. SB0090, z EAX'em nie ma problemu (nie zauważyłem) Ewentualnie model SB0230 - łatwiej dostępny na allegro Obie dźwiękówki za 50-100zł wyrwiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woznix Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) zle spojrzalem...ja mam 0220 ...czyli ten o ktorego strasznie ciezko o dobre sterowniki to jest ta okrojona wersja SB Live! ...hmm i obsluguje max EAX2...z tym ze strasznie spowalnia...i wlasnie sie zastanawiam czy to dlatego ze mam stery slabe...poprostu przy Eax 1 albo Eax2 jak wlacze strasznie przycina...czuc ze proscesor obciazony jest tymi efektami...chodz skoro to soundblaster a nie zintegrowana to powinna karta sie tym zajac...ale czytalem ze nie wszystkie SoundBlastery sprzetowo obsluguja EAX hmm...wiec jak to z tym jest ? ciezko znalezc jakies benchmarki z porownianiem wplywu na obciazenie komputera na roznych modelach kart pod EAX :/ a dobre stery to wogole....rozne stry probowalem...te z CD od producenta...z netu za Aucigy2SbLive (chinska wersja) heh...i sie zastanawiam czy jak kupie karte pokroju Audigy 2/ZS...to czy to sie zmieni ? i jak podajecie moglibyscie podac pelna nazwe ;) SB0090 ? <_< SB0230 ? tyle tych creativ narobil kart ze juz nieogarniam roznic...mi chodzi glownie o to zeby EAX dobrze dzialal do Eax3 i zeby byla to wydajna karta a nie ze mi bedzie oddtwarzac EAX a bedzie sie mulic komp ;) Edytowane 28 Czerwca 2007 przez woznix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Najwyższą wydajność (nie licząc iksfi) ma SoundStorm, później jest SB Audigy, SB Live. Rożnica z tego co pamiętam w Q3 między Live, a SS to ok 25fps, a między Live'm, a Audigy 5fps. Tylko dawno widziałem te testy i nie wiem czy były robione z włączonym EAX'em... Edytowane 29 Czerwca 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Takie coś: http://allegro.pl/item209300202_sound_blas...ire_100_ok.html czy: http://allegro.pl/item210874101_audigy_sb0090.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woznix Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 hmm...czyli te karty co podales obsluguja EAX3 i nieobciazaja procesora w EAX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Za ~130 kupisz Audigy4 OEM obsługujące sprzętowo EAX4. Dźwiękowo jest na poziomie X-Fi Xtreme Music... Edytowane 29 Czerwca 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...