Skocz do zawartości
Gienek

Podłaczenie Subwoofera Do Wieży Bez Wyjscia Na Sub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moze w tym temacie wiecej osob sie wypowie

Dzieki mojemu tematowi troche nizej mozna zauwazyc ze spalil mi sie sub

chce kontynuowac moja przejazdzkę z systemem 5.1 ale nie chce juz kupowac glosnikow komputerowych

Postanowilem kupic uzywana wieze na allegro

Maja to byc male pieniadze, ale wieza w miare

na allegro jest cos takiego http://www.allegro.pl/item210250312_wieza_..._pro_logic.html

firma wogole mi nie znana ale sprzedawca zdaje sie byc uczciwy no i towar prezentuje sie spoko

nie wiem ile watt ma wieza chcialbym zeby chociaz ze 2 x 60 rms oraz zeby poprawnie odtwarzala dzwiek przestrzenny po podlaczeniu przez wyjscie cyfrowe do kompa badz przez wbudowany dolby prologic

w sumie moc nie byla by taka istotna gdy bym mogl podlaczyc do niej jeszcze suba, albo wzmacniacz + kolumny jakies(mam wzmaka sredniej mocy 2x 40 watt(sony f235r) ale fadnie gra na altusach 110

Przejdzmy do meritum

Chcialbym podlaczyc jakos do tej wiezy tego wzmaka, albo cos innego czym moge wzmocnic basy, ale nie wiem czy to mozliwe

Moglbym podlaczyc pod wyjscie sluchawkowe, ale stracilbym wtedy wszystkie glosniki wiezy a gralby tylko podlaczony sprzet pod wyjscie sluchawkowe, wiec to odpada

Wiec moje pytanuie brzmi czy mkoze jednak da sie podlaczyc do wyjscia sluchawek dowolnyh strzet wzmacniajacy tak aby gral on jak i pozostale glosniki w wiezy?

Myslalem o 2 wyjsciu ale ono jest bardziej surrealistyczne

czyli chcialem podlaczyc pod wyjscia wiezy na fgrontowe koplumny odrazy wzmaka, tak zeby on byl przednim stereo, ale wydaje mi sie ze nie jest to pozliwe bo wieza dalaby za duza moc na wyjscie jakie ma wzmak(czyli takie na ktore plynie zwykle mala moc, bo np z cd, czy prosto z karty dzwiekowej)

Da sie cos z tym zrobic?

mam jeszcze jedna alternatywe

ta wieza http://www.allegro.pl/item209537336_sony_r...uszkodzona.html

kumpel ma identyko i gra bardzo przyzwoicie

sub bym podlaczyl bez problemu bo wieza ma wyjscie, ale ma mankament taki ze (jak to pisze sprzedawca) przy sluchaniu na maxa sie rozlacza(nie wiem ile u niego jest na maxa i co to ozbnacza rozlacza)wiec nie wiem czy warto ryzykowac

moze to da sie tanio naprawic?

jak sadzicie?

prsepraszam za balagan w mojej wypowiedzi, ale poprostu inaczej nie umiem formulowac mysli

bede bardzo, bardzo wdzieczny za kazda odp

z gory dziekuje

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi