Skocz do zawartości
ulyses

Radeony, Radeony... Ktory wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

8500 albo 9100

8500 najlepiej herculesa choc podobno te 9100 power colora tez sa calkiem spoko

jak masz 600zl to bierz tego full hercules 128mb BBA 3.3ns to wypas.

jak nie wez jakiegos 9100 byle by nie mial taktowania nizej niz 250/250 i bedziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie na popularny ostatnio temat, czyli karty graficzne ATI.

Konkretnie co lepiej wybrac:

Radeona 8500, 9000 czy 9100, majac do dyspozycji ok. 500 zl?

I oczywiscie, ktorego producenta?

Z gory dziekuje za pelne tresci i porzadnych infromacji odpowiedzi! :D 

Pozdrawiam,

Janusz Maruszewski

8500=9100

wiec bierz 9100, ja jak kupowalem nie mialem cashu na niego i wzialem 9000Pro i jestem very happy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ja sie nie moge zdecydowac czy mam kupic 8500 full ale niegdzie go nie ma 9100 jest ale narazie tylko powerclor weic poczekam a 9000pro sie zastanawiam jak by mial taktowanie 275/275 i pamiatki szybkie to bym wzial :( ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOlego opolin, kupiłem w czwartek tego radka i jestem naprawde zadowolony, wiec jeśli niewiesz co brać weź tego power colora taktowanie 250/250, a szafir 250/230. Twoj wybor. POZDRO !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń boże tylko nie 9000 i jeszcze w dodatku 128mb przeciez to jakies 

nieporozumienie

radze sie jeszcze raz zastanowic

:arrow: Vengeance - jakie masz argumenty na nie?

mam

-wysoka cena (128ddr)

-stosunkowo slaba wydajnosc w porownaniu do 9100

-zbyt slaby chip by oplacalne bylo brac 128ddr

jak brac 9000 (to raczej dla tych co mnie grają) to sapphire 9000 64ddr

kosztuje ok 300zl , a ztego co się orientuje on moze wydac wiecej.

dlatego mowie zeby wział 9100=8500 z zegarami 250/250<=

-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Radeona 9000 Pro. Kupiłem miesiąc temu za 460 i jestem bardzo zadowolony, na moim sprzęcie wyciąga 7300 3DMarków (2001). Na prawdę polecam. :D

nie masz się czym zachwycac , nie dosc ze przepłacileś to , masz bardzo slaby wynik i w ogóle syf jak nic :( radeony 9000pro to wypadek przy pracy , Drogie i malo wydajne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co mam kupic bo dwie ostatnie wypowiedzi sa do bani ::(:

Stary jak dal mnie kupuj Radka 9100 albo 64MB albo 128 zalezy ile masz kasy. Ja kupiłem i jestem zadowolony. AIT & NVIDIA rulzzz :D intel sux :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra to juz wiem bede polowal na radka 9100 na taktowaniu 275/275 i szybkich pamiatkach czyli dopiero w czwartek bedzie cos wiadomo bbo maja byc dostawy dopiero :):( szkoda ze tak dlugo :) ale jak bym kupil radka 9000 pro 275/275 i jakies dobre pamiatki to by mi na ile starczyl ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra to juz wiem bede polowal na radka 9100 na taktowaniu 275/275 i szybkich pamiatkach czyli dopiero w czwartek bedzie cos wiadomo bbo maja byc dostawy dopiero :):( szkoda ze tak dlugo :) ale jak bym kupil radka 9000 pro 275/275 i jakies dobre pamiatki to by mi na ile starczyl ???

Jak juz kilku przedmowcow pisalo Radek 9k pro sie w ogole nie oplaca. Ja kupilem ostatnio 9100 za 440 zeta (ale w deutschlandach), taktowane 250/250 - pamieci hynixa 4 ns. Karta chodzi spoko na 275/275 (wyzej nie testowalem karta jest dla kumpla :) A co do R9k - tez mialem zamiar (kiedys) go kupic, ale sie na r8500 zdecydowalem - szybsze, tansze i ma "pelny" procek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...