Skocz do zawartości
cavarr

Condemned 2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dragonlore

i co??znowu bieganie po "pustych" budynkach i masakrowanie "niewinniatek"??..chyba powinni troche zmienic konwencje bo to samo w 2 bedzie juz nie zjadliwe

Edytowane przez dragonlore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bzdura, Condemned (1) potrafił nieźle przyprawić o palpitacje serca :lol2:

O tak, zgadzam się :) W połowie odechciało mi się w nią grać ze względu na to, że musiałem się skupiać na tym, żeby sie nie wsytraszyć za bardzo ale to i tak mało dało :P

Z niecierpliwością czekam na 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram sobie właśnie w to w czasie świąt. W dzień w Mariana, a tuż po zmroku w Condemned. Gra się bardzo przyjemnie, jednak klimat czasem zbyt ciężki. Widać, że team nie obijał się i dużo rzeczy z pierwszej części rozwinął. Teraz wszystko jest lepsze, większe i bardziej cool :)

Piszę tutaj, bo mam mały problem w Fabryce Lalek. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Właśnie jestem w trakcie ucieczki z tego nieźle popier**** miejsca i siedzę sobie w windzie. Mam za zadanie wyczaić w jaki sposób mają być podłączone kabelki w puszce i właśnie tego nie potrafię zrobić. Doszedłem na razie do poziomu Good , ale do przejścia dalej wymagany jest Perfekt więc stoję w miejscu jak ten osioł. Wie ktoś może jak mają być podłączone te kable ?

Dobra jakoś sobie poradziłem.

Tylko teraz musiałem przerwać ponieważ napięcie prawie rozerwało mi serce. Nie lubię horrorów, a to jest o wiele gorsze (czyt. lepsze).

Edytowane przez Limak122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho gra jest świetna, gram już od tygodnia (podstawowa zasada : grać tylko późnym wieczorem i najlepiej na słuchawkach)

dużo lepsza od częsci pierwszej (która też nie była zła)

-znacznie poprawiony został system walki (rozbudowany o kombosy (2 rodzaje) i finishery)

-przeciwnicy są trudniejsi (z niek†órymi cięzko jest wygrać nawet 1 na 1),

-śledztwo (analiza miejsc zbrodni) jest bardziej rozbudowane niż w jedynce (więcej możliwosci wyboru odpowiedzi),

-dodatkowo za każdą misję dostajemy ocenę (ja mam ciągle SILVER) i związaną z tym nagrodę rzeczową

(np kastet albo kabura do broni co pozwala na noszenie dwóch pistoletów na raz)

Naprawdę polecam (narazie jest tylko na konsole)...nie jest to może jakiś megahicior ale bardzo solidny tytuł w którym naprawdę czuć klimat zagrożenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZATOICHI: a doszedles juz do muzeum (kurde, grasz tydzien? ta gra jest krociutka :P )? Gra jest swietna do momentu kiedy fabula zaczyna sie wyjasniac, ktora jest po prostu smieszna, a sama koncowka nie umywa sie do jedynki. A szkoda bo gra sie w to swietnie, gdyby popracowali nad fabula smialo moglbym wystawic 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem już za muzeum (dokładniej jestem po katastrofie samolotu i po walce (Czy raczej ucieczce) przed zmutowanym czymś (co wygląda jak szczur albo kret ^_^)

Mam świadomość że gra nie jest długa (niestety nie mam wiele czasu na granie bo pracuję do późna, w niektóre dni nie gram wcale).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gre wlasnie ukonczylem, gralo sie super, widac duzo zmian na lepsze w poprownaniu do poprzedniej czesci, system walki genialny

tylko ... gdzie podziala sie fabula oraz budowany przez nia klimat? codemned 1 pod tym wzgledem poprostu miazdzylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi