johnny_mnemonic Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Witam Obecnie posiadam zasilke Fortron'a 400 WATT, ktora jak na razie wspolpracuje bezproblemowo, ze sprzetem, jak w sygnaturce + 3 HDD (2 SATA, 1 IDE) + dodatkowy wentyl 12V Ostatnio zastanawialem sie nad wymiana tego Pentium D 3.0 na C2D E6300 i tu moje pytanie, Czy ten zasialacz bedzie wystarczajacy dla tego procka? Pozdrawiam Edit Zapomnialem jeszcze dopisac karty WiFi i DvB. I tak teraz wszystko na razie pracuje. Edytowane 1 Lipca 2007 przez johnny_mnemonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 NIE, PFN to pomyłka, masz cały przyklejony topic o fortronach, poczytaj sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Jak wytrzymał z P4D to i z C2D wytrzyma, w końcu ma mniejszy pobór mocy. Edytowane 1 Lipca 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_mnemonic Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Dokladnie, tez czytalem, ze ma mniejszy pobor mocy, zlwaszcza E4300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Ja również odradzam Fortrona 400PFN. Mam i nie polecam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_mnemonic Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 W sumie to nie pytalem, czy polecacie, bo juz mam go od dawna. Pytalem czy skoro teraz dziala ok, to czy bedzie tez dzialal po wymianie Pentium D 3.0 na C2D E6300? Podkrecac raczej nie bede, no gdyby nawet to max na 2.4 GHz. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 W sumie to nie pytalem, czy polecacie, bo juz mam go od dawna. Pytalem czy skoro teraz dziala ok, to czy bedzie tez dzialal po wymianie Pentium D 3.0 na C2D E6300? Podkrecac raczej nie bede, no gdyby nawet to max na 2.4 GHz. Pozdro Skoro działał z Pentiumem to z C2D również będzie działał, ale z Codegenem czy inną chińszczyzną również będzie działał tylko pytanie jak długo ;) Jeśli chcesz spać spokojnie to powinieneś go zmienić na chociażby Delte DPS-350AB lub DPS-400MB (niewielkie koszty ok. 30-50zł Allegro), które o wiele wiele lepiej nadają się do Twojego konfigu niż ten ryzykowny oraz przestarzały model Fortrona ze słabą linią 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_mnemonic Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 No oferta nie jest zla, jest tylko problem z tego co wyczytalem, gdyz jest duze prawdopodobienstwo, ze moja plyta nie wstanie i dwa, zasilacze wcale nie sa nowe jak pisze rzekomo ten Pan Z., ktory sprzedaje je na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 No oferta nie jest zla, jest tylko problem z tego co wyczytalem, gdyz jest duze prawdopodobienstwo, ze moja plyta nie wstanie i dwa, zasilacze wcale nie sa nowe jak pisze rzekomo ten Pan Z., ktory sprzedaje je na allegro.Delty DPS-400MB są po przeróbce i działąją z każdą płytą główna, sam mam taką Deltę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...