Skocz do zawartości
dogi100

Jaki ,,ram'' Do Asus A8v-vm Se?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Zakupiłem niedawno Płyte główną Asus A8V-VM SE, wraz z procesorem AMD 3200+ 939. W opisie płyty jest napisane że mogę zainstalowa kosci 64, 128, 256, 512 i 2 GB pamięci non ECC DDR DIMMs do gniazda dim. Więc chciałem zakupic 1GB w jednej kości Goodram (400mhz). Moje pytanie to czy mogę zakupic ramy o większej częstotliwości, i czy będą one działały na mojej płycie, oraz czy jest jakaś różnica jakie kości ramu zakupie, chodzi mi o to czy 1024 mb, czy 2x512 ? Dziękuję i z góry pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kupić RAMy działające z wyższymi taktami, ale i tak nie przyda ci się to na tej płycie. Jeżeli masz zamiar rozbudowywać w najbliższym czasie pamieć, bierz 1 kość. Jeżeli nie, bierz 2x512.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Zakupiłem niedawno Płyte główną Asus A8V-VM SE, wraz z procesorem AMD 3200+ 939. W opisie płyty jest napisane że mogę zainstalowa kosci 64, 128, 256, 512 i 2 GB pamięci non ECC DDR DIMMs do gniazda dim. Więc chciałem zakupic 1GB w jednej kości Goodram (400mhz). Moje pytanie to czy mogę zakupic ramy o większej częstotliwości, i czy będą one działały na mojej płycie, oraz czy jest jakaś różnica jakie kości ramu zakupie, chodzi mi o to czy 1024 mb, czy 2x512 ? Dziękuję i z góry pozdrawiam.

Ta płyta chyba obsługuje max DDR400 i 4GB RAMu. Co do GR to bierz śmiało nawet w jednej kości.

Ciekawe czy ta płyta obsługuje DualDDR <_< . Różnica jednej kości w stosunku do Duala to około 2-5% zwiększonej wydajności, teoretycznie tego się nie odczuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi