dogi100 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam serdecznie. Zakupiłem niedawno Płyte główną Asus A8V-VM SE, wraz z procesorem AMD 3200+ 939. W opisie płyty jest napisane że mogę zainstalowa kosci 64, 128, 256, 512 i 2 GB pamięci non ECC DDR DIMMs do gniazda dim. Więc chciałem zakupic 1GB w jednej kości Goodram (400mhz). Moje pytanie to czy mogę zakupic ramy o większej częstotliwości, i czy będą one działały na mojej płycie, oraz czy jest jakaś różnica jakie kości ramu zakupie, chodzi mi o to czy 1024 mb, czy 2x512 ? Dziękuję i z góry pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Możesz kupić RAMy działające z wyższymi taktami, ale i tak nie przyda ci się to na tej płycie. Jeżeli masz zamiar rozbudowywać w najbliższym czasie pamieć, bierz 1 kość. Jeżeli nie, bierz 2x512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam serdecznie. Zakupiłem niedawno Płyte główną Asus A8V-VM SE, wraz z procesorem AMD 3200+ 939. W opisie płyty jest napisane że mogę zainstalowa kosci 64, 128, 256, 512 i 2 GB pamięci non ECC DDR DIMMs do gniazda dim. Więc chciałem zakupic 1GB w jednej kości Goodram (400mhz). Moje pytanie to czy mogę zakupic ramy o większej częstotliwości, i czy będą one działały na mojej płycie, oraz czy jest jakaś różnica jakie kości ramu zakupie, chodzi mi o to czy 1024 mb, czy 2x512 ? Dziękuję i z góry pozdrawiam. Ta płyta chyba obsługuje max DDR400 i 4GB RAMu. Co do GR to bierz śmiało nawet w jednej kości. Ciekawe czy ta płyta obsługuje DualDDR <_< . Różnica jednej kości w stosunku do Duala to około 2-5% zwiększonej wydajności, teoretycznie tego się nie odczuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Każda płytka pod s939 obsługuje DualDDR - kontroler w A64 jest wbudowany w CPU i to on determinuje czy obsługiwany jest ten tryb, czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczara Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 wersja SE z tego co wiem ma tylko 2 sloty pamięci i obsługuje tylko 2 GB, natomiast wersja bez SE ma 4 sloty i u mnie obsługuje 2x512 dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...