vicks Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Kupiłem używanego radosława, jednak z przy próbie podkręcenia pamięci nawet o kilka mhz na komputerze pojawiał się czarny ekran i musiałem go restartować. Wyczytałem że w tych radkach często producenci blokują możliwość oc i trzeba wgrywać nowe biosy. Ja tego nigdy jeszcze nie robiłem, co prawda zmieniałem biosy z moim asrocku ale tam miałem wszystko na tacy na stronie producenta, tutaj nie wiem jakim programem się za to zabrać i skąd wziąć sprawdzony bios (bo raczej nie ze strony producenta) Oczywiście rozumiem że to ryzykowna operacja, ale accelero i chłodzenie układu zasilającego aab się marnują, że nie mogę tego znieść, ale...czy gdyby coś się stało podczas wgrywania nowego biosu serwis komputronika (gwarancja) może zacząć stwarzać, czy to raczej nie do wykrycia? Czekam na odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Kupiłem używanego radosława, jednak z przy próbie podkręcenia pamięci nawet o kilka mhz na komputerze pojawiał się czarny ekran i musiałem go restartować. Wyczytałem że w tych radkach często producenci blokują możliwość oc i trzeba wgrywać nowe biosy. Ja tego nigdy jeszcze nie robiłem, co prawda zmieniałem biosy z moim asrocku ale tam miałem wszystko na tacy na stronie producenta, tutaj nie wiem jakim programem się za to zabrać i skąd wziąć sprawdzony bios (bo raczej nie ze strony producenta) Oczywiście rozumiem że to ryzykowna operacja, ale accelero i chłodzenie układu zasilającego aab się marnują, że nie mogę tego znieść, ale...czy gdyby coś się stało podczas wgrywania nowego biosu serwis komputronika (gwarancja) może zacząć stwarzać, czy to raczej nie do wykrycia? Czekam na odpowiedzi. A czym podkrecales ?? Ja mialem to samo. U mnie poprawnie zadzialal ATT. Moj Powercolor w wersji 512MB chodzi teraz stabilnie na 640/1600 a rdzen mozna nawet pogonic na 660 ale nie przechodzi testu artow w ATT. W 3dMarkach nie ma zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...