Skocz do zawartości
acd

Amplituner H/k Z Usa (na Ntsc)-co To Oznacza W Praktyce?

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę dość tanio kupić dobry amplituner Harman/Kardon 330. Niestety jest to wersja na USA i w specyfikacji w VIDEO mam obsługę tylko NTFS http://www.harmankardon.com/specifications...330&sType=H Co to oznacza w praktyce? Czego nie będę mógł robić przez to ograniczenie i ew. czy można "przestroić" urządzenie na PAL za jakieś rozsądne pieniądze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w specyfikacji w VIDEO mam obsługę tylko NTFS

A FAT32 nie ma? :P

IMHO tor wideo mozesz kompletnie olac i podlaczyc DVD bezposrednio do telewizora. Proste i skuteczne ;)

Co do samego ampli - sprawdz, czy aby na pewno wytrzyma 230V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A FAT32 nie ma? :P

IMHO tor wideo mozesz kompletnie olac i podlaczyc DVD bezposrednio do telewizora. Proste i skuteczne ;)

Co do samego ampli - sprawdz, czy aby na pewno wytrzyma 230V.

ojej literówka :P ntSC ofc. Jak podlącze przez TV to nie utracę "surroundu"?? Nie znam się na tym kompletnie. Amp ma zasilacz 110->220V do 600W

Edytowane przez acd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy szanujacy sie odtwarzacz DVD umozliwia osobne wyslanie fonii i obrazu.

u mnie w panasonicu DVD-s35 mam componentem obraz na TV i optykiem na ampli. nie ufam dacowi w playerze, ale obraz naprawde niezly. wreszcie zauwazylem pikseloze na filmach dolaczanych do gazet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej literówka :P ntSC ofc. Jak podlącze przez TV to nie utracę "surroundu"?? Nie znam się na tym kompletnie. Amp ma zasilacz 110->220V do 600W

NTSC to tor wideo. Tor audio jest od niego kompletnie niezalezny. Ja u siebie w Yamaha RXV-557 tez mam tor wideo (wejscia w prawie wszystkich standardach, poza HDMI, wyjscie Component), ale nigdy z tego nie skorzystalem - przy jednym odtwarzaczu dodawanie kolejnego urzadzenia w lancuchu mija sie z celem (to, ze teraz mamy player z HDMI, to inna bajka :) ).

Podlaczenie wideo w amplitunerze ma sens tylko wtedy, jesli do TV chcesz podlaczyc wiele urzadzen, a masz np. tylko jedno wejscie Component. Wtedy podlaczasz odtwarzacze do amplitunera, a amplituner Compoenentem do telewizora.

Aha - zajrzalem w linka, ktorego podales, i widze, ze na wejsciu moze byc do 120V - nie podlaczaj go do gniazdka bez przetwornicy 230->110 V, bo radosc z nowej zabawki bedzie krotka ;)

u mnie w panasonicu DVD-s35 mam componentem obraz na TV i optykiem na ampli. nie ufam dacowi w playerze

Czegos nie rozumiem - nie ufasz DACowi w playerze, ale masz obraz podlaczony analogowo do TV (czyli player robi konwersje C/A) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi