X800 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Witam, Piszę tego posta w imieniu wujka, ale do rzeczy. :wink: Chce on zgrać materiał z kaset VHS na DVD. Tutaj rodzi się pytanie: Co takiego będzie mu potrzebne? Na pewno nagrywarka DVD, ale co dalej...? Dużym problemem jest tutaj jego komputer, jest to 800Mhz, 192 Ram i 40GB. Nie będzie zgrywał tego na masową skale, tylko jedna kaseta na jakiś czas. Kiedyś w media markt bodajże, widziałem jakąś kartę Pinnacle niejako "w locie" to przegrywająca. Nie jestem pewnien czy dobrze to zrozumiałem :wink:. Proszę więc o wypisanie, co będzie potrzebne, żeby w JAK NAJŁATWIEJSZY sposób zrzucić VHS -> DVD. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) tuner TV do tego podłączasz magnetowid zrzucasz wszystko na dysk ewentualnie niektóre tunery mają opcje żeby odrazu nagrać na DVD Edytowane 3 Lipca 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Albo łatwiej: stacjonarna nagrywarka DVD + magnetowid ( lub nawet w jednym urządzeniu, bo takie tez są w sprzedaży ). I obejdzie się bez kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Dzięki za odpowiedź, Chodziłoby mi właśnie o taki tuner z możliwością nagrania od razu na DVD. Co możecie polecić? I jakie są koszta takiego sprzętu. Czy ten tuner zdałby egzamin? <KLIK> Czy procesor 800Mhz poradziłby sobie z takim zadaniem? (Oczywiście w odpowiednio dłuuuugim czasie :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...