Skocz do zawartości
odin90

Dobry Zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić taki oto zestaw:

Asus M2N-E nForce 500 SLI s AM2 - waham sie doradzicie cosś lepszego z proline?

Athlon 64 x2 4200+ s.AM2 BOX

Cyclone Obudowa ATX 5005 Black/Black - będzie pasowała do wszystkich podzespołów?

Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt - wystarczy do tego zestawu?

Patriot DDR2 Dual Chanel 2GB 800

WD WD2000JS 200GB sATA II

Sapphire X1950XT 256MB 256 bit PCI-E

Teraz mam pytanie czy potrzeba mi do tego listwy? Pójdą mi na tym sprzęcie Gothic 3, NWN 2 czy Oblivion na wysokich detalach? Z góry dziękuje za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odin90 napisał(a):

Cyclone Obudowa ATX 5005 Black/Black - będzie pasowała do wszystkich podzespołów?

Teraz mam pytanie czy potrzeba mi do tego listwy? Pójdą mi na tym sprzęcie Gothic 3, NWN 2 czy Oblivion na wysokich detalach? Z góry dziękuje za rady.

Zestaw beznadzieja :/ zlookaj do zestawów Sysaka. Facet sie meczy a potem nikomu nie chce sie z tego korzystać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej cenie około 2000 jest zestaw 1800 zł gdzie koleś mi wpycha słabszą niż moja grafa, dysk który jest dla mnie za duży, i jakiś zasilacz od firmy o której nigdy nie słyszałem. Dlatego ponawiam pytania zadane w pierwszym poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon X2 3600+ Brisbane - 220zł

ABIT KN9 - 250zł

Patriot 667MHz 2GB Dual - 300zł

Seagate Barracuda 7200.10 S-ata 250GB - 230zł (różnica cenowa między 200 jest niewielka... a ~40GB ekstra zawsze się przyda)

Cooler Master Elite RC-331 b/z - 140zł

Huntkey 350W - 200zl

~1350zł

Zostaje ~650zł na grafę: Galaxy 7900GS CM 1.2ns za ~530zł albo polowanie na allegro na X1950XT 256MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odin90 napisał(a):

W mojej cenie około 2000 jest zestaw 1800 zł gdzie koleś mi wpycha słabszą niż moja grafa, dysk który jest dla mnie za duży, i jakiś zasilacz od firmy o której nigdy nie słyszałem. Dlatego ponawiam pytania zadane w pierwszym poście.

Pytasz o rade, a jak ci ktos jej udziela to sie bulwersujesz i odrzucasz jego spostrzezenia ?

AMD X2 - porazka :>.

Majac do wyboru twoj zestaw i zestaw sysaka biore zestaw sysaka :>.

To tyle.

Edytowane przez ravage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ravage

Chyba nie trudno się domyślić, że dobrane przezmnie podzespoły sugerują kompa do gier? Założyłem temat aby dostać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, ale wy odrazu wiecie lepiej. Popatrz na na mój i zestaw tego syska pod moim kontem. Nie uważam, że jest on zły ale dla mnie mało przydatny.

Procesory i płyty główne - w jego zestawie wychodzi to za 800zł a w grach zupełnie nie odczuje różnicy miedzy X2 a C2D, a benchmarki mam gdzieś.

ramy - zaproponowałem jednej z najlepszych firm, u syska są to wolniejsze Goodramy.

grafika - u mnie jedna z najwydajniejszych kart pod D9, u niego GF 8600, co z tego ze z serii 8xxx? Co z tego ze ma D10? W podanych przezmnie grach Radek bije tego GF na łeb, a i gdy zaczną sie pojawiac już gry pod D10 to ten GF będzie za słaby na nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odin90 napisał(a):

abit kn9 a nie jakis tam shit co ty dales zasilka wystarczy nawet 400 by wystarczyla

http://www.agito.pl/product/31423?cid=1

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9800260

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6000183

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200692

Edytowane przez geks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odin90 napisał(a):

Geks wszystko pięknie ale jak zaznaczyłem przy płycie główne tylko towar z proline.pl.

ograniczanie sie do jednego sklepu interetowego bo np jest w miescie czy tam zloza jest bledem na ktorym cierpi cena/jakosc. Wystarczy bude kupisz w jakims sklepie w twoim miescie bude albo jakas czesc ( wymagajac zlozenia w ramach zakupu) dasz gosciowi 10zeta za fatyge i ci go zlozy w 10minut

majac do wyboru siedzenie i patrzenie w sufit a dorobienie kilka zeta czy zwiekszenie obrotu w sklepie

proline.pl ma kiepskie asortyment jezeli chodzi oa jakies bardziej wyszukane elementy

nie maja anie dfi na am2 ani abita o corsair xms mozna zapomniec

twoj wybor twoje pieniadze ja mysle ze troche sprytu operatywnosci i mozna tanio zrobic wg wlasnych upodoban bez ograniczania sie do asortymentu dostepnego tylko w n-tym sklepiku

zycze powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  odin90 napisał(a):

Chiftec to Delta, albo inaczej, Delta robi zasilacze dla Chiefteca (albo robiła, nie pamiętam). Mogłeś też spojrzeć na zestaw za 1500 od AMD z opcjami. Jak wiesz lepiej to oki, dysk można zmienić na mniejszy i tym samym dopłacić do lepszej grafy-trudne do pomyślenia, bardzo... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odin90 napisał(a):

Procesory i płyty główne - w jego zestawie wychodzi to za 800zł a w grach zupełnie nie odczuje różnicy miedzy X2 a C2D, a benchmarki mam gdzieś.

ramy - zaproponowałem jednej z najlepszych firm, u syska są to wolniejsze Goodramy.

No właśnie widać gdzie masz benchmarki. No ale jeśli tam ułamek w superPI Ciebie zadowoli to weź szybsze pamieci i strać kase na denne Geile :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi