-GIZIU- Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Dziś łaziłem po necie i znalazłem coś w czym się zakochałem od pierwszego wrażenia. Mianowicie klawiaturę Razer Tarantula. Szybki telefon do Cooling.pl i... jest jedna sztuka. Za 30sekund była w moim koszyku :D A że miałem jaja z MX Revolution + Icemat 2nd Edition to i do kompletu dołączył Razer DeathAdder. Jednym słowem, zestaw dla gracza. Teraz kilka słów. Klawa wygląda super, pisze się fajnie choć muszę się przyzwyczaić (1,5 roku używania UltraX Media robi swoje). Podświetlenie wygląda bardzo fajnie choć szkoda że nie są podświetlone wszystkie klawisze. Posiada masę przycisków które można ustawić jak dusza zapragnie. Nie będę opisywał wszystkich opcji, zainteresowanym polecam te dwa linki które zadecydowały o zakupie: 1) 2) Co do myszki, to nie planowałem zmiany MXR, ale jak w Cooling.pl ją wziąłem do ręki to wiedziałem że musi być moja :D Tak wygodnej mychy nie miałem jeszcze w ręku. Zawsze wierny mychom Logitecha przeszedłem na stronę firmy Razer. Do myszki dokupiłem ślizgacze mICEskatez ale DeathAdder super smiga po Icemat'cie i bez nich więc na razie nie będę ich przyklejał. Każdemu kto się zastanawia nad zakupem takiego zestawu, gorąco polecam. Oto kilka fotek na szybko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Tez planuje sobie sprawic taki zestawik, ladny, nawet bardzo ale przed zakupem chcialbym najpierw to wszystko 'pomacac' ;) a w Krakowie nie za bardzo jest gdzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) ładny zestawik :) ja tam siedziałem od 4 lat z klawiaturą za 30zł i dopiero przedwczoraj przesiadłem się na logtecha ultrax flat. nie wiem czego jeszcze można wymagać od klawiatury... co do myszki - od 2,5 roku mam diamondbacka z steelpadem qck - oba nie nadają sie do korzystania przez lata. razer ma zużywającą się gumkę dookoła, a szmaciana podkładka to wiadomo. w najbliższym czasie mam zamiar rozkręcić myszkę aby ją wyczyścić. podkładkę kupie nową (tą samą) i będę hepi :) zastanawiam się czym zasłużyła sobie ta tarantula na wydanie na nią takiej sumy? jest aż tak dużo lepsza od logitecha? nie wiem tez po co komu myszki z 2000dpi. to chyba do pracy w 2048x1536. na 1280x1024 wartości z zakresu 800-100dpi są wystarczające, do tego brak akceleracji wstecznej + wygoda i jest mysz idealna. ps. jeśli ktoś ma jakieś ostrzeżenia związane z rozkrecaniem razera proszę o PW. --edit-- @down pisałem ogólnie o myszkach z tego typu rozdzielczością. masakryczne były niegdyś bomslangi z kulką... 3600dpi jak sie nie mylę. ja teraz na 800 pracuję :/ no ale nie ważne, nie o tym jest temat Edytowane 7 Lipca 2007 przez winuhux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Klawa tez mi sie podoba ale raczej nie wydam az tyle sianka na klawe :). A co do myszki tez ja mam i jest zarabista. Winuhux tak dla scislosci jesli ci chodzilo o mysz Razer DA to ona nie posiada 2000 DPI tylko 1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 No, teraz to bedziesz pro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 No, teraz to bedziesz pro :lol:Nie gram w multi więc nie będę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 A jak to się stało, ze przekonałeś się do kabla, co? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) A jak to się stało, ze przekonałeś się do kabla, co? ;>MXR świrowała na Icemat'cie, tak samo moja ex G7 na Steelpadzie 5L. Pożegnałem się więc z myszkami laserowymi. Edytowane 9 Lipca 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 mam pytanko. Czy ten razer bardzo "szura" na tym icemacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 mam pytanko. Czy ten razer bardzo "szura" na tym icemacie?IMO nie. Szura, ale jest to akceptowalne. Zresztą ja wymieniłem ślizgacze na mICE'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...