KAMILcom Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) od wczoraj stałem sie szczęśliwym posiadaczem GF8800 po wymianie karty okazało sie, że wentylatory w zasilaczu znacznie przyspieszyły i zaczeły być upierdliwe. zasilacz czyli topower P6 520w jak wiadomo posiada dwa wentylatory pierwszy standardowy 80x80x25 i drugi mniej standardowy 80x80x15. myślałem nad tym żeby wyciąć otwór na wentylator 120/140mm od spodu ale z tego co widze na zdjeciu radiatory znajdują sie u góry zasilacza, a u dołu blokuje wszystko płytka więc ta opcja raczej odpada. w takim razie pozostaje mi zapytać jake wentylatory będą najlepsze (ciche przy średnim przepływie powietrza). z tego co zauważyłem wentylator 80x15 jest jeszcze znośny w porównaniu do tego grubszego wiec w ostateczności może zostać. co polecacie :wink: Edytowane 7 Lipca 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Hmm ciężka sprawa, na tej Noctule raczej się nie zawiedziesz: http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...cat=5&cat2= Na mniejszych obrotach będzie dawał rady, a jak już zamierzasz grzebać w zasilatorni to zamiast tego małego z tyłu można by było pokusić się o wstawienie czegoś szerszego, ale przykręcając na zewnątrz (o ile wygląd Ci nie przeszkadza), i od razu 32mm np. takiego SilverStone'ka http://4max.pl/default.asp?g=184&gg=76&produkt=2658 dobry cug powinien być :) Tylko pytanie czy warto tyle money wydawać -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 pomyśl nad wyprowadeniem zasialnia wentyli na zewnątrz i podpieciem np pod jakiś panel lub kontroler obrotów.Pamiętaj tylko,ze te topki sie nieźle grzeją i jak za bardzo zkrecisz wentyle to mozesz psu ugotowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Musiałbyś sprawdzić ile maksymalnie obrotów ma ten wentylator standardowy i jaka temperatura w stresie panuje w zasilaczu. Wtedy można coś dobrać bez obawy o spalenie PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 obróć zasilacz do góry nogami i bedze radiator na dole :banana: :banana: :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) ten wentylator kreci sie mniej wiecej tak jak AC na 7v czyli nie za szybko zmierzyłem temperature powietrza wydmuchiwaną przez zasilacz w ilde wychodzi 40*C przy 30* w pokoju co możecie polecić oprócz noctuly. ostatecznie jak będzie cicha mogę sie na nią szarpnąć. i dodam też że wentyl nie musi być odrazu niesłyszalny. w tej chwili oryginalny wentylator zagłusza mi wszystkie 4 fandey na 5v i akase 80mm EDIT: co myślicie o http://www.cooling.pl/xthermal-btf-80-pro,produkt,2111.html ? Edytowane 7 Lipca 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 XThermal jest OK, niezły jeszcze będzie Noiseblocker X1 i Ever Green Fan. To chyba tyle z testowanych przeze mnie. Noctua raczej nie - jest przereklamowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...