lnk Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam , potrzebuje malej zmiany w kompie mam 920zl i potrzebuje proca , plyty,dysku i ramu , grafike mam 6600gs MSI 256mb pcie. Zlozylem cos takiego(ceny esc.pl) - Geil 1GB (2x512MB) PC800 CL4 ultra - 220zl Seagate 160GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 7200.10 [sT3160811AS]- 185zl ABIT KN9 - 269zl AMD Athlon 64 X2 3600+ (1.9GHz, 1MB, 65W) BOX /AM2/ - 220zl razem : 894zl bez wysylki Czy cos byscie zmienili w tym zestawie ? a moze lepiej na dual core niz am2 choc czytalem ze lepiej am2 wziac , ale pytam was dlatego buda , napedy sa , zasilacz amacrox 400w ;- )) MAX moge wydac 920zl bez wysylki i wiecej nie ma mozliwosci i prosilbym o ceny z jednego sklepu i najtanszego ale pewnego : DDDDDDDDD czy oplaca sie dolozyc 20zl do athlona 3,8 ? czy lepiej zostac przy 3,6 ? pamieci sa git czy moze sa porownywalne a tansze albo cos w tym stylu ? D dysk chyba git jest (160gb wystarczy) no i z plyta nie wiem moze tez jakas tansza a takie same osiagi ?:DDDD prosze o sugestie jakies w sprawie wyboru , czesci bede zamawiac w niedziele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Do procka nie warto dokładać bo masz rdzeń Brisbane i dzięki temu spode OC (patrz sygnaturka). X2 3800 nie są na tym rdzeniu więc o solidnym OC można zapomieć. Pamięci to raczej lipa. Weź tańsze Patrioty np TE albo TE jak chcesz w Dualu. Lepiej weź w jednek kosci a jak dozbierasz to weź drugą kość i bedzie bezproblemowo w dualu latać. Dysk weź WD1600AAJS. Jest wydajniejszy i zarazem cichszy od Barakudy. No niestety lepszej płyty przy tej cenie nie dostaniesz. Lepiej brać puki są bo niedługo mogą zniknąć niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lnk Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) czyli taki zestaw w tej cenie bedzie najlepszy? Patriot 1GB PC800 CL5 - 159zl Western Digital 160GB 7200rpm 8MB cache SATAII [WD1600AAJS] - 179zl AMD Athlon 64 X2 3600+ (1.9GHz, 1MB, 65W) BOX /AM2/ - 220zl ABIT KN9 - 269zl wyszlo taniej niz sie spodziewalem czy zainwestowac moze w chlodzenie na proc bo te boxowe to nie sa ponoc zbyt dobre ; / , Pentagram freezone caly miedziany np. ? czy moze do czegos dolozyc ? nie obraze sie jak taka cena zostanie :DDD dzieki za pomoc Edytowane 7 Lipca 2007 przez lnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Arctic Freezer 64pro będzie dobry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Oczywiście że zainwestować w chłodzenie. Ja polecam poczciwego i sławnego niczym Tom Cruise w Holiłód: AC Freezer 64 Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lnk Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Patriot 1GB PC800 CL5 Western Digital 160GB 7200rpm 8MB cache SATAII [WD1600AAJS] AMD Athlon 64 X2 3600+ (1.9GHz, 1MB, 65W) BOX /AM2 ABIT KN9 AC Freezer 64 Pro ostateczny zestaw , dzieki za pomoc ale jeszcze jedna prosba , czy macie jakies zaufane sklepy internetowe z bezproblemowa gwarancja i tani :D w esc.pl nie ma abita ; / a zalezy mi zeby wszystko kupic w jednym sklepie. czy ktos moze cos polecic ze sklepow ? : > pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 www.apollo.pl Bardzo tani i fajny sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lnk Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Wiec biore taki zestaw jak w poprzednim moim poscie , czy wszystko bedzie gites dzialac ? wiatrak do plyty pasowac itp? dysk , ramy i proca w esc.pl a plyte w agito ; / dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Eeeeeeeeeee działać?? Nie będzie działać ... bedzie śmigać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja mogę polecić te sklepy: www.komputronik.pl (ale drooogo tu jest), www.apollo.pl, www.esc.pl. Wiatrak będzie pasować do płyty i będzie na 100% dobrze chłodzić procesor. Będziesz miał bardzo fajny komputer :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lnk Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 dzieki wszystkim za pomoc w wyborze czesci , pomogliscie mi bardzo ;- ))) dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...