Skocz do zawartości
Gość zakinho

Msi K8n Neo3-f (nforce4-4x)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zakinho

Witam

czy na plycie glownej msi K8N Neo3-F (nForce4-4x) bedzie dzialac moja karta graficzna na agp geforce 6600 winfast ? Czy ta plyta jest dobra ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działać powinna, ale ta płyta ma złącze AGR, a nie AGP - wydajność będzie raczej marna

Trzeba zaznaczyć, że nie każda karta na AGP będzie działała na złączu AGR.

A jeżeli zadziała, to przepustowość będzie na poziomie AGP x1, x2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zakinho

az tak duza bedzie roznica w wydajnosci ? odczuje to bardzo ? gdyz narazie nie mam kasy na karte a chce uzbierac na geforce 8500ge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zaznaczyć, że nie każda karta na AGP będzie działała na złączu AGR.

A jeżeli zadziała, to przepustowość będzie na poziomie AGP x1, x2.

dlatego napisałem, że powinna działać, co nie oznacza, że musi ;)

@zakinho na e-giełdzie w temacie o 754 jest porównanie kart na tej płycie (agp w gnieździe agr, a pci-e) niestety linka nie podam, bo mi się e-giełda nie chce wczytać

wydajność na tym gnieździe jest marna

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego napisałem, że powinna działać, co nie oznacza, że musi ;)

Oczywiście. Przyjmijmy, że moja wypowiedź byłą wyjaśnieniem, potwierdzeniem Twojej ;).

@zakinho na e-giełdzie w temacie o 754 jest porównanie kart na tej płycie (agp w gnieździe agr, a pci-e) niestety linka nie podam, bo mi się e-giełda nie chce wczytać

wydajność na tym gnieździe jest marna

I tu również potwierdzam :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zakinho

no to co zrobic ? bo mam karte geforce 6600 narazie na niego kupca nie mam. na procka i plytye mam okolo 350 zl wiec tamto bylo dla mnie dobre . w kompie mam jeszcze ddr1 wiec najlepiej jak bym cos wziol z ddr1 .Co polecacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj to wszystko w cholerę i przesiądź się na AM2 :lol2:.

Sempron 3200+ to 115zł, Gigabyte GA-M61SME-S2 - 185zł (w razie czego jest integra GPU, a i pokręcić na tym można) [ewentualnie Abit NF-M2SV - też niczego sobie]. Do tego na początek 512MB RAM'u za 60zł. Daje nam to 360zł. Sprzedajesz swój RAM i kartę graficzną i masz dwa wyjścia: czekasz, dokładasz trochę pieniędzy i kupujesz coś mocnego, albo polujesz na używanego GF 6800GT (za 240zł można dostać bez problemu).

Edit: Zamiast tego 6800GT może być i to: http://allegro.pl/item212188591_tak_tanio_..._zalman_ss.html

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi