Skocz do zawartości
acd

Zestawy Fabryczne Do Chłodzenia Dimmów

Rekomendowane odpowiedzi

Musze założyć sobie coś co pozwoli schłodzić pamięci. Samego 12cm wentyla nie ma jak sensownie przymocować, więc pomyślałem o jakims zestawie. Niestety znalazłem tylko OCZ xtc memory cooler, które delikatnie mówiąc jest słabym produktem. Wiecie może coś o alterntwyach? A może ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na przymocowanie wentylatora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO tak...

tez wlasnie szukam czegos zeby chlodzic memki.. narazie 120 siedzi na karbie graf i wieje sobie na 7 V na ramki... jeszcze ani raz nie byly nawet cieple.. a maja 4 4 4 8 960 MHz przy 2.2 V

ale nie estetycznie to wyglada... Ocz jest ladny.. nawet bardzo... tylko slaba wydajnosc poraza... a na 12 V to podobno uszy mozna stracic ....

czekam na jakies propozycje specjalistow

dodam ze jak dla mnie ten TR to za drogi... :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że jak chcesz mieć coś estetycznego to napakuj kompa diodami dołóż trochę szpachli i będziecie się tym jarać razem z kolegami z działu modyfikacje ;]

jak chcesz chłodzić pamięć - pomyśl nad mocowaniem wentyla diy i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że jak chcesz mieć coś estetycznego to napakuj kompa diodami dołóż trochę szpachli i będziecie się tym jarać razem z kolegami z działu modyfikacje ;]

jak chcesz chłodzić pamięć - pomyśl nad mocowaniem wentyla diy i tyle

no przeciez nie chodzi tu o diody i szpachle, a raczej oto zeby wentyl trzymal sie jakos tych pamieci i zeby np. nie przemiszczal sie po calej obudowej wkrecajac przy okazji rozne przewody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przeciez nie chodzi tu o diody i szpachle, a raczej oto zeby wentyl trzymal sie jakos tych pamieci i zeby np. nie przemiszczal sie po calej obudowej wkrecajac przy okazji rozne przewody...

Najtaniej i najwydajniej to zrób z kawałka Alu ramię i przykręc wentyl , puśc na 5 V i będzie git.Radiatory poza wyglądem nic nie dają .... a wentyl zdecydowanie lepiej Ci je ochłodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi