acd Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Musze założyć sobie coś co pozwoli schłodzić pamięci. Samego 12cm wentyla nie ma jak sensownie przymocować, więc pomyślałem o jakims zestawie. Niestety znalazłem tylko OCZ xtc memory cooler, które delikatnie mówiąc jest słabym produktem. Wiecie może coś o alterntwyach? A może ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na przymocowanie wentylatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) Ciekawą pozycję w swojej ofercie ma Thermalright, mowa o modelu HR-07. Istnieje możliwość zamontowania nawet 92mm wentylatora ;). Test na Madshrimps.be. Test na Overclockers Online. Edytowane 7 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 NO tak... tez wlasnie szukam czegos zeby chlodzic memki.. narazie 120 siedzi na karbie graf i wieje sobie na 7 V na ramki... jeszcze ani raz nie byly nawet cieple.. a maja 4 4 4 8 960 MHz przy 2.2 V ale nie estetycznie to wyglada... Ocz jest ladny.. nawet bardzo... tylko slaba wydajnosc poraza... a na 12 V to podobno uszy mozna stracic .... czekam na jakies propozycje specjalistow dodam ze jak dla mnie ten TR to za drogi... :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 myślę że jak chcesz mieć coś estetycznego to napakuj kompa diodami dołóż trochę szpachli i będziecie się tym jarać razem z kolegami z działu modyfikacje ;] jak chcesz chłodzić pamięć - pomyśl nad mocowaniem wentyla diy i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 myślę że jak chcesz mieć coś estetycznego to napakuj kompa diodami dołóż trochę szpachli i będziecie się tym jarać razem z kolegami z działu modyfikacje ;] jak chcesz chłodzić pamięć - pomyśl nad mocowaniem wentyla diy i tyle no przeciez nie chodzi tu o diody i szpachle, a raczej oto zeby wentyl trzymal sie jakos tych pamieci i zeby np. nie przemiszczal sie po calej obudowej wkrecajac przy okazji rozne przewody... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 no przeciez nie chodzi tu o diody i szpachle, a raczej oto zeby wentyl trzymal sie jakos tych pamieci i zeby np. nie przemiszczal sie po calej obudowej wkrecajac przy okazji rozne przewody...Najtaniej i najwydajniej to zrób z kawałka Alu ramię i przykręc wentyl , puśc na 5 V i będzie git.Radiatory poza wyglądem nic nie dają .... a wentyl zdecydowanie lepiej Ci je ochłodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A czy ktos kto ma OCZ XTC mem cooler moze powiedziec o jego wydajnosci ? mi sie on podoba... ladny jest... tylko nie wiem czy na 7 V bedzie mogk schlodzic mi memy... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 jest jeszcze cos takiego jak Evercool Strong wind http://www.evercool.com.tw/products/ec-msw.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...