Nazwa Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Witam Rozterki :) Poczytałem wasze forum i troche juz wiem ale jeszcze wiecej mam pytan Sprawa wyglada tak mam złozyc zestaw dla bratanka , zestaw do wszystkiego równiez do grania ale bez jakis super wymagan Kwota 1500 zł czyli standard który jest opisany na tym forum i tu mam pare pytan: 1. zakupy chciał bym zrobic w Apollo - tu miałbym mozliwosc odbioru osobistego lub na www.esc.pl tu było by troche taniej 2.w zestawie chciał bym podkrecic tylko procesor, i tu pytanie ile mozna podkrecic ten procesor na boxowym wentylatorz tak zeby przezył z 3lata? - czy sa jakies sprawdzone ustawienia tego procka, powiedzmy ze chce zrobic z niego 4800 - sa jakies sprawdzone parametry czy musze robic cała procedure zmienieania po trochu kazedgo parametru i testowania? 3. i w jednym i w drugim sklepie nie ma juz płyty Abit KN9- peszek w apollo dostepna jestAbit AN52 i pisza ze to nastepca KN9 czy to prawda a jesli nie to czy AN52 pozwoli mi przetaktowac ten procesor? 4. Czy ewentualnie płyta Abit NF-M2S dała by rade z tym procesorem [ przetaktowaniew] 5.Pamieci: Lepiej 2x 512 czy jedna kosc 1GB ? Goodram Pc 667 cl5 system op. XP 6. dysk Western Digital WD2500AAJS 250GB -moze warto dołozyc 10 zł i miec 16MB cache - jest jakas róznica czy to tylko zabieg marketingowy? 7.Grafika - Palit GeForce 8600GT 256MB DDRIII /128bit/ HDTV 2xDVI za 409 czy za 435 wersja sonic warto ? 8. czy tan zasilacz Delta DPS-350AB 350W - jest wystarczajacy do oc 3600 na 4800 Edytowane 9 Lipca 2007 przez Nazwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Ile można to sie okaże. Jak kupisz Freezera 64 to możesz jechać 3 lata na 3GHz ;) Bierz tylko i wyłącznie KN9. Następca nie jest na NF4 więc nie interesowałbym się nią. RAM weź w jednej kości. Za jakiś czas dokupisz drugą taką samą to bedzie chodzić w DUALu :) Dysk zostaw jaki masz. Wrersja z 16cache nie ma zapisu prostopadłego więc będzie wolniejsza. Co do grafiki to weź Sonica :) Powinna styknąć ale ze względu na grafike zalecana DELTA 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 do proca dla spokoju dokup sobie Freezera 64 PRO i kręc , kręc, kręc ;) i an52 i nf-m2s to raczej płyty nie do kręcenia. Jeśli nie KN9 to DFI Infinity II co do pamięci, to lepiej 1*1024 cache na HDD ma znaczenie tylko przy przerzucaniu dużych plików z partycji na partycję Palit 8600GT zwykły, bo kręci się tak samo jak Sonic do zasilacza dołóż dla spokoju na Deltę 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 :) panowie chetnie bym pokrecił ale troch mnie czas cisnie, mam jeszcze pare zlecen do zrobienia , a zeby zabrac sie z kercenie to musiał bym jeszcze pare godzin poswiecic na zaznajomienie sie z podstawowymi zwrotami :D i oprogramowaniem do testowania , a potem nastepne kilkanascie godzin na testowanie sprzetu przy róznych ustawieniach- to piekna sprawa ale na ta chwile nie mam tego czasu :/ dlatego pytam o jakies sprawdzone parametry dla 3600- takie ze wbijam robie restart i jest ok ;) [piekne ale czy realne] tak jak pisałem nie musi byc odrazu 3G :) wystarczy mi 2,5 - tyle chyba ma 4800 ? z tym ramem to fakt, dobra rada dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 tu masz tutorial o/c http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229719 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 :) panowie chetnie bym pokrecił ale troch mnie czas cisnie, mam jeszcze pare zlecen do zrobienia , a zeby zabrac sie z kercenie to musiał bym jeszcze pare godzin poswiecic na zaznajomienie sie z podstawowymi zwrotami :D i oprogramowaniem do testowania , a potem nastepne kilkanascie godzin na testowanie sprzetu przy róznych ustawieniach- to piekna sprawa ale na ta chwile nie mam tego czasu :/ dlatego pytam o jakies sprawdzone parametry dla 3600- takie ze wbijam robie restart i jest ok ;) [piekne ale czy realne] tak jak pisałem nie musi byc odrazu 3G :) wystarczy mi 2,5 - tyle chyba ma 4800 ? z tym ramem to fakt, dobra rada dzieki Takie rzeczy to tylko w erze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Niech jakis dobry człowiek napisze do czego jest to złacze które wskazuje strzałka, wiem ze OT ale nie chciałem zakładac nowego tematu dla takiej pierdy . Dzieki Shot at 2007-08-17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) SLI. Czyli jeśli masz w domu drugą taką samą kartę i płytę główną z dwoma gniazdami PCI-E i obsługującą SLI to możesz sobie dwie takie karty połączyć w SLI co daje znaczny wzrost wydajności, ale nie za bardzo się to opłaca lepiej sprzedać starą kartę i kupić jedną nową lepszą. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 co daje znaczny wzrost wydajności , ale tylko w niektórych grach - warto dodać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Dzieki Panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...