Camis Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Netia wprowadza nową promocję szerokopasmowego dostępu do Internetu pod nazwą "Szybki Internet - rok za darmo". Oferta jest adresowana zarówno dla klientów posiadających linię telefoniczną Netii, jak i dla abonentów Telekomunikacji Polskiej. W ramach promocji obniżona zostaje do 4 groszy opłata abonamentowa na pierwszych 6 miesięcy w przypadku umowy na 24 miesiące, oraz pierwszych 12 miesięcy w przypadku umowy na 36 miesięcy. Dodatkowy w 7 miesiącu (umowa na 24 m-c) lub 13 miesiącu (umowa na 36 m-c) zostanie przyznany rabat w wysokości 1 zł. Przy wyborze elektronicznej faktury obniżona do 10 zł zostaje opłata aktywacyjna. Użytkownik może też zakupić Modem ADSL ze złączem USB w cenie 79 zł. Regulamin promocji "Szybki Internet - rok za darmo". za telepolis.pl Edytowane 9 Lipca 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) jak czytałem ten news to aż nie mogłem uwierzyć lol na 36 miesięcy jeden rok za frajer :) aż strach pomyśleć co operatorzy przygotują nam za rok ;) Edytowane 9 Lipca 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 ... za rok będą dopłacać, żeby wziąć od nich net :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Rok temu mówiłem to samo - cytuję "Pewnie będą dawać internet za darmo". Spełniło się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Chłopaki się postarali :D Obecnie jest to najlepsza oferta na rynku. Nic, tylko brać i się cieszyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 A tak wychwalacie, wychwalacie. Ja wiem, że moje opinie często bardzo różnią się od większości, ale truuudno, wypowiem sie... Wszystko pięknie ładnie, rok za darmo... Dla nich nie liczy się abonament miesięczny, tylko umowa. Przez pierwszy rok niewiele zarobią, ale mają klienta na 3 lata (czas trwania umowy). A za 3 lata, to proszę Państwa będziemy mieć 'troszkę' niższe ceny internetu w takich prędkościach. A jako, że ceny internetu spadną, to i operator (w tym wypadku Netia) za 'wykupienie' łącza u TP zapłaci mniej. Rachunek jest prosty. Podam przykładowe (!) ceny. Netia płaci TP 30zł za 1mb na miesiąc dle klienta. Dolicza sobie 25 zł i wychodzi 55zł miesięcznie dla Netii, z czego odprowadzą 30zł telekomunie. A w trzecim roku trwania umowy, gdy ceny internetu spadną, Netia będzie płacić telekomunie za takie łącze np. 15zł, a od klienta nadal będzie pobierać 55zł opłaty (na taką kwotę została podpisana umowa). Na moje oko, to Netia nachapie się klientów i duuużo na tym zarobi, a dla 'Kowalskiego' taka oferta wcale nie będzie atrakcyjna. Wolę pisać umowę na 12, max. 24 miesiące, żeby móc w razie czego po 2 latach przerzucić się na tańszą ofertę, niż kolejny rok płacić 100zł za łącze, które będzie kosztować 60 zł. Taka jest moja opinia. Może się mylę, ale takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 To ja już wolę Multimo. Opcja 1mb, umowa na rok 64zł za miesiąc a po 12 miesiącach za tyle będziemy mieć co najmniej 2mb ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (...) Taka jest moja opinia. Może się mylę, ale takie jest moje zdanie. Dokładnie, masz rację, oferta niby ciekawa, ale w tym tkwi haczyk, że Netia zarobi i to sporo ;). A klient może stracić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 To ja już wolę Multimo. Opcja 1mb, umowa na rok 64zł za miesiąc a po 12 miesiącach za tyle będziemy mieć co najmniej 2mb ;). No nie wiem. Mi umowa z TPSA konczy sie w grudniu i za 1 MB place 76 zeta (umowa na rok) ale za 2 mb juz bym placil prawie 2 x wiecej i od ponad pol roku zadnych spadkow cen. Nawet w netii i u innych operatorow na laczach TPSA 2 mb w tej chwili sa bardzo drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 szkoda, że w Krakowie nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 sough- dokładnie tak. Cena pozyskania klienta jest kilkakrotnie wyższa niż jego utrzymanie. Ponadto można mu w trakcie zaserwować jakieś dodatkowe usługi multimedialne. TV na żądanie, telefonia VOIP (przykładowo daje). Czysty marketing. Grunt to pozyskać- utrzymać już łatwiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Taka jest moja opinia. Może się mylę, ale takie jest moje zdanie. zapominasz o jednym, ze przez ten pierwszy rok Netia musi tepsie normalnie płacić za łacze, a od Klienta ani złotowki nie zobaczy, ta promocja jest nastawiona nie tyle na zysk co na pozyskanie jak najwiekszej ilości Klientów, cel strategiczny Netii jest prosty "pozyskanie miliona Klientów broadbandu do kiedyś tam" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) @Lucas, nie zapominam o tym. Gdy pisałem tamtego posta śpieszyłem się, bo wychodziłem do dziewczyny, a nie lubię się spóźniać. Netia płaci TP 30zł za 1mb na miesiąc dla klienta. Przypominam, że użyłem przykładowych cen (które mogą nie oddać sytuacji rzeczywistej, dlatego moje obliczenia mogą nie pokazać zarobku dla Netii). Ta stawka może być niższa, a cenę abonamentu również sobie wymyśliłem. W każdym razie. W pierwszych 12 miesiącach Netia wyda na klienta przy takiej stawce 360 zł (30zł x 12 miesięcy). W drugich 12 miesiącach stawka oddawana TP spadnie (musi, rynek się rozwija i konkurencja rośnie). Przyjmijmy, że będzie to 22,5zł (spadek ceny o 25% jest realny). W ciągu tego roku klient już wpłaca opłatę abonamentową. Podliczmy: Netia wydaje na wynajem od TP: 22,5zł x 12 miesięcy = 270zł. Od klienta dostaje: 55zł x 12 miesięcy = 660zł Zarobek : 660zł - 270zł = 390zł. No i ostatni rok umowy. Stawka po raz kolejny musi zmaleć. Teraz stawka dla TP wynosi 15zł. Klient nadal płaci 55 plnów. Netia wydaje na wynajem od TP: 15zł x 12 miesięcy = 180zł. Klient wpłaca po raz kolejny - 660zł Zarobek wynosi: 660zł - 180zł = 480zł. Wydatki w ciągu 3 lat: 360zł + 270zł + 180zł = 810zł Zarobek w ciągu 3 lat: 0zł + 660zł + 660zł = 1320zł Wyjdą na tym na plus o 510zł. Pamiętajcie, że użyłem przykładowych (!) cen, ale nawet te ceny oddają to, co chciałem przekazać. Nikt nigdy nie odda nam czegoś za darmo. Zawsze musi gdzieś kryć się jakiś zarobek i moim zdaniem jest on dużo większy niż te 510zł. Co i tak nie zmienia faktu, że cała ta promocja ma ściągnąć jak największą rzeszę klientów, a co najlepsze (dla Netii), będą związani umową na trzy lata. Edytowane 13 Lipca 2007 przez sough Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 A ja sobie wziąłem 1mbit na 24 miesiące i myślę, że to dobra oferta. 2mbity na 24 miesiące są zdecydowanie za drogie, a podpisywanie umowy na 3 lata to totalny bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Heh, w Netii przy dwuletniej umowie dalej ma się pół roku internetu za darmo. Znalazłem jeszcze porównanie różnych dostawców internetu, zrobione przez Gazetę Prawną, której wyraźnie wynika, że Netia ma najlepszą ofertę: http://gamma.infor.pl/p/_wspolne/obrazki/9...00.004a.101.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrzyna Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Pewnie za jakiś czas i tak będzie coś podobnego, nie ma co się martwić. Jak raz się zacznie to zapewne będzie się powtarzać. Sam zresztą czekam aczkolwiek dzwoniąc na INFOLINIE 0801 70 33 33 dałem się prawie przekonać. hmmm? może zamówie www.rokzadarmo.pl jeszcze nie wiem. Nie śpieszcie się z decyzjami. Pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2007 przez piotrzyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie wato wiązać się z tą promocją ! Wole Neta mieć na rok, niż na 3 lata , jak za 3 lata , bedzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Nie wato wiązać się z tą promocją ! Wole Neta mieć na rok, niż na 3 lata , jak za 3 lata , bedzie taniej.No to możesz jeszcze wziąć na 2 lata. To już nie jest taki długi okres, a ceny aż tak szybko nie spadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) ceny pewnie beda zalezec od tego co zrobi tpsa jak jej sie termin konczy tej przedluzonej promocji ale to juz gdybanie bo moze zrobic tak jak 1 lipca czyli przedluzyc lub obnizyc Edytowane 22 Lipca 2007 przez qtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Tepsa raczej zostawi stare ceny, tylko doda nowe usługi. Lepiej w Netię zainwestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A ja mam pytanie techniczne...jak wyglądają pingi w grach na tym łączu ? Takie same jak na TP ? Żadnych spadków transferu ani nic takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...