ANalfabeta Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Witam Mam problem z MDK9.0 i przekierowaniem portów na kompw sieci lokalnej. Przekierowane mam porty, aby eMule działał w Active i wszystko działa OK wysokie ID, tyle, ze po jakimś czasie następuje totalne wywalenie łącza (SDI) pomaga tylko reboot. KOmbinowałem juz z ustawieniami eMule'a odnośnie ilości maxymalnych połączeń i nic :( Jakieś rady ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 A nie da się zrestartować sdi? Co rozumiesz przez totalne wywalenie łącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 "Totalne wywalenie" to wg mnie permanentne zerwanie połaczenia sdi. Teoretycznie sdi samo powinno nawiazac polaczenie gdy zobaczy ze go nie ma, ale to tutaj nie działa. Tylko reset serwera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 echh... nie da się skillować połączenia pppd i odpalić jeszcze raz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 niestety to jest wina sdi, ja mam tak samo =] jak sciagam z max predkoscia i chocciaz jedna osoba wejdzie na jakis site i tez sciaga to jest zonk =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Co nie zmienia faktu, że połączenie da się zresetować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mhm ale co pol godz restart to troszke chu#$%^ ja nawet pf nie mam jake na #80 i low id ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Mam pytanko a skad masz linuxowa wersje ?? Odpalasz spod winex-a ?? Jesli nie to moze zapodasz jakis link ?? Ayha i poszukuje jeszcze jakis innych downloaderow w stylu FlashGeta pod linuxa !!!??? Znacie takie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 http://ed2k-gtk-gui.sourceforge.net/download.shtml tam jest soft na pingwinka :) a co do zrywania sdi... sdi uruchamia sie przez "pppd /dev/ttyS0 115200 modem defaultroute blablabla... PERSIST bla blabla.... " owo "persist" wznowi zerwane polaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Wiem że persist powino wznowić, ale tego nie robi. Siec chodzi OK bo wchodze SSH i moge all. Tylko SDI jest wyj.ebane w kosmos. Mam pytanko a skad masz linuxowa wersje ??Jeśli do mnie mówisz to uzywam Windowsowej wersji po przekierowaniu portów. Ayha i poszukuje jeszcze jakis innych downloaderow w stylu FlashGeta pod linuxa !!!??? Znacie takie ??W zupełności wystarcza mi wget Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Tzn. SDI jest zrywane przez edonkey-a ?? Bo ja u siebie nawet przy ostrym obciążeniu łącza takiego czegoś nie zaobserwowałem.... Może coś macie jeszcze skopane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Tak SDI jest zrywane podczas pracy Edonkey i eMule (nie jednoczesnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Jedno pytanko co do eMule to żeby ją zainstalować trzeba biblioteki wxWindows skąd ją <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Jedno pytanko co do eMule to żeby ją zainstalować trzeba biblioteki wxWindows skąd ją <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...