Skocz do zawartości
xr_1

Chlodzenie Gainwarda GF 4 Ti 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witka 8) kupilem niedawno tego Gainwarda co w temacie :) faktycznie swietnie sie kreci - przekrecilem go tak zeby dzialal jak Ti 4400 i nie ma najmniejszych zgrzytow.Jedyne co zrobilem to zmienilem paste silikonowa na ArcticSilver III... ale teraz chcialbym sprobowac pokrecic go jeszcze i tu mam dwa pytania :

1. Jak zmierzyc temperature karty ? Nigdy tego nie robilem a byloby to bardzo przydatne :)

2. Myslalem o zakupieniu Thermaltakeowego coolera na GF4 - jak myslicie warto wydac te 66z (4max.com.pl) na takie ustrojstwo ? Powinno chlodzic lepiej niz ten Gainwardowski wiatraczek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witka  8)  kupilem niedawno tego Gainwarda co w temacie :) faktycznie swietnie sie kreci - przekrecilem go tak zeby dzialal jak Ti 4400 i nie ma najmniejszych zgrzytow.Jedyne co zrobilem to zmienilem paste silikonowa na ArcticSilver III... ale teraz chcialbym sprobowac pokrecic go jeszcze i tu mam dwa pytania :

1. Jak zmierzyc temperature karty ? Nigdy tego nie robilem a byloby to bardzo przydatne :)

2. Myslalem o zakupieniu Thermaltakeowego coolera na GF4 - jak myslicie warto wydac te 66z (4max.com.pl) na takie ustrojstwo ? Powinno chlodzic lepiej niz ten Gainwardowski wiatraczek :P

a jakie mash chłodzenie na tym gf4 ? taki radiator jak np. na tym:

Dołączona grafika

[ASUS V9280 GeForce 4 Ti4200-8X]

bo ja mam takie i imho takie powinno styknąć na proca grafy[mi leci spoko na 300mhz],ale na pamiątki trzeba coś dać bo ja mam bez chłodzenia i najwięcej idą na 569mhz bo na 570mhz już wywala błędy :[ yyy... ale jak walne radiatorki Dołączona grafikaghyhyhy... to się zacznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm co do tego wiatraczka AMD to wolabym nie probowac bo jestem o wiele lepszym koderem niz monterem :D niom natomiast co do chlodzenia jakie mam to nie jest to podobne do twojego :P wiesz wyglada bardziej masywnie i w ogole wydaje sie gorzej chlodzic a zreszta looknij tu :

Dołączona grafika

to dokladnie moj model... co do czestotliwosci to sa takie:

Ti4200 - 225/500

Ti4400 - 275/550

Ti4600 - 300/650

Moja juz chodzi jak 4400 ale chcialbym wiecej... :P wiecej :P wiecej itp... IM GREEDY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

bo ja mam takie i imho takie powinno styknąć na proca grafy[mi leci spoko na 300mhz],ale na pamiątki trzeba coś dać bo ja mam bez chłodzenia i najwięcej idą na 569mhz bo na 570mhz już wywala błędy :[ yyy... ale jak walne radiatorki Dołączona grafikaghyhyhy... to się zacznie...

Na rdzeniu mam chlodzenie takie jak na tym Asusie, a na pamieci zalozylem na prawde spore radiatorki. Po ich zalozeniu niewiele sie zmienilo jesli chodzi o ich OC.

Bez artefaktow chodza spoko na 580MHz, nastepne ustawienie to juz 594MHz a wtedy sa juz krzaki :?

Aktualnie mam zdjete WC, ale jak bylo zalozone to karta smigala na 345MHz, teraz tylko na 330MHz i to tylko wtedy jak gram :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi