Skocz do zawartości
Helldud3

Pomocy Cos Z Kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem napewno zly dzial ale niech ktos pomoze

wiec tak nie moge zmienic rozdzialki bitow

po wgraniu sterow nie widzi karty nie wiem co jest

probowalem formata ale nic dalej to samo prosze o jakies wskazowki co robic

moj konfig 3200+amd64 1giga ram Asys Geforce 7600 512mb

tutaj screen jak to wyglada

http://img359.imageshack.us/my.php?image=wtfje3.jpg

i jeszcze tutaj

http://img111.imageshack.us/my.php?image=wtf2wk9.jpg

Edytowane przez Helldud3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nowa grafa? Dokupiłeś coś do sprzętu? Działało kiedyś jak należy?

Próbowałeś bezpośrednio wrzucić mu stery w Menadżerze urządzeń, czy tylko korzystałeś z instalki?

Zainstaluj te:

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_94.24.html

P.S. Znaki interpunkcyjne mile widziane. Pomaga w zrozumieniu twoich wypocin. Tutaj żadnych "koderów" nie ma. Zresztą naciapany tekst bez jakiejkolwiek kropki, czy przecinka może odstraszyć potencjalnych "pomagaczy w problemach".

Edytowane przez Elektronek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta działa juz 8 miesięcy. Wcześniej nie było z nia problemów. Sterowniki próbowałem instalować w wszelaki sposób. Wszystkie sterowniki sa wgrane poprawnie po za graficznymi gdyż po próbie instacja komputer się restartuje.

Ps. pozatym trduno jest pisać gdy ma sie paski pionowe na ekranie XD

Edytowane przez Helldud3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta działa juz 8 miesięcy. Wcześniej nie było z nia problemów. Sterowniki próbowałem instalować w wszelaki sposób. Wszystkie sterowniki sa wgrane poprawnie po za graficznymi gdyż po próbie instacja komputer się restartuje.

Ps. pozatym trduno jest pisać gdy ma sie paski pionowe na ekranie XD

Kręciłeś? Skoro mówisz że działała i że takie są objawy to wg mnie wszystko wskazuje na uszkodzenie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie kręciłem , nagle podczas grania w gre gra złapa straszne lagi i komp sie zrestartował .Pojawił sie komunikat na niebieskim tle , źle że go nie spisałem pisało coś o trybie awaryjnym o źle zainstalowanym sprzecie , podłączenie wszystko sprawdzane. Pomyślałem że nic wielkiego i formata zrobiłem no ale jak widać coś sie sypneło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by było, gdybyś sprawdził grafę na innym kompie. Może ci się przegrzała? Możliwe to u ciebie, czy masz dobre chłodzenie? Na próbę możesz też zresetować Bios, chociaż wątpię żeby pomogło. Na pewno dobrze siedzi w slocie? Wsadź jeszcze raz.

Nie wiem, co ci jeszcze poradzić. Skoro piszesz, że instalowałeś system na nowo, a sprzęt jest w ogóle nie rozpoznawany, to chyba coś siadło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resetować bios da rade tylko przez wyjecie bateryjki czy da rade jakoś inaczej ??

Większość płyt ma też możliwość resetowania zworką - zobacz w manualu gdzie się ona znajduje (najczęściej nieopodal bateryjki) - i przestaw ją na drugą pozycję, po czym przełóż z powrotem na pozycję początkową - BIOS będzie zrestetowany ;)

Na moje wszystko wskazuje na uszkodzenie karty - więc postaraj się jednak sprawdzić ją na innym komputerze lub np. daj do sklepu gdzie ją kupiłeś żeby sprawdzili etc. - bo jeżeli faktycznie okazałoby się, że jest to winą uszkodzenia to zapewne masz jeszcze ważną gwarancję na tę kartę ;)

Pzdr.

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi