fields Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam Gwoli wstepu - na sprzecie troche sie znam, ale na oc zatrzymalem sie na poziomie athlona xp - wiec mam spore braki. A historia przedstawia sie tak: zlozylem kumplowi kompa - E4320, P5N-E SLI, Seasonic 500, HDD Hitachi, no i pamiatki - Crucial Ballistix PC6400 - wszystko cacy. Na poczatku zdechl asus - pojechal na gwarancji - wrocil wczoraj zlozylem znow to do kupy, ale na poczatku nawet windy sie nie dalo zainstalowac - non stop sypie bledami. wyjalem jedna kostke tak ze zostala tylko 1x 1gb w pierwszym slocie - jest ok. Wyjalem ja - i wlozylem druga - tez ok. czyli to nie same kosci - ale sposob ich ulozenia. Po drugie ustawienia pamieci w Biosie - w miare poprawnie bylo jak lecialy 4-4-4-12-1T na 800 - ale tez zdarza sie czasem sypnac ;/ I teraz pytanie - moze ktos mial podobne problemy z tymi pamieciami? bo juz nie wiem czy to cruciale czy asus czy ten duet nie gra :/ a komp jest u kumpla i nie mam ochoty siedziec kolejnej nocy i dlubac przy nim... Jesli ktos wie jak ustawic dobrze pamieci (default nie robi) na tej plycie, badz ma ta plyte - prosze o porade... Offtop lekki: Czy ja pisze chaotycznie? siju panowie, milego popoludnia i dzieki z gory za odpowiedzi :) Pozdrawiam Ja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam Gwoli wstepu - na sprzecie troche sie znam, ale na oc zatrzymalem sie na poziomie athlona xp - wiec mam spore braki. A historia przedstawia sie tak: zlozylem kumplowi kompa - E4320, P5N-E SLI, Seasonic 500, HDD Hitachi, no i pamiatki - Crucial Ballistix PC6400 - wszystko cacy. Na poczatku zdechl asus - pojechal na gwarancji - wrocil wczoraj zlozylem znow to do kupy, ale na poczatku nawet windy sie nie dalo zainstalowac - non stop sypie bledami. wyjalem jedna kostke tak ze zostala tylko 1x 1gb w pierwszym slocie - jest ok. Wyjalem ja - i wlozylem druga - tez ok. czyli to nie same kosci - ale sposob ich ulozenia. Po drugie ustawienia pamieci w Biosie - w miare poprawnie bylo jak lecialy 4-4-4-12-1T na 800 - ale tez zdarza sie czasem sypnac ;/ I teraz pytanie - moze ktos mial podobne problemy z tymi pamieciami? bo juz nie wiem czy to cruciale czy asus czy ten duet nie gra :/ a komp jest u kumpla i nie mam ochoty siedziec kolejnej nocy i dlubac przy nim... Jesli ktos wie jak ustawic dobrze pamieci (default nie robi) na tej plycie, badz ma ta plyte - prosze o porade... Offtop lekki: Czy ja pisze chaotycznie? siju panowie, milego popoludnia i dzieki z gory za odpowiedzi :) Pozdrawiam Ja ;) No i po problemie - zapuściłem Memtesta i sieje na czerwono jak baba mak... zdechly widac :/ eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 cruciale tak maja. moje tez walily bledami od nowosci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 zmien bios na nowy, daj inne timmingi, stosowne napiecie - dopiero wtedy memtestuj. wcale nie musza byc padniete. moje ae w spd maja bodajze 5-3-3-15 667 i niespecjalnie przepadaja za takimi timmingami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) problem to 1T zmienisz na 2T i bedzie OK. W temacie o plycie gdzies na poczatku,sa ustawienia pod te pamieci na 1T i bios na ktorym to chodzilo,ktoras beta. Edytowane 19 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...