Junior Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Mam taki dylemat . Kręce swojego celka z 1.3 do 1.6 GHz temp. procka wynosi 41 st. w idle . Mam w planie wykręcenie go jeszcze wyżej ale nie mam pojęcia przy jakim temp. procka mam się martwić że go przysmaże . Poszperałem po archiwach ale nic konkretnego nie znalazłem . Ludziska HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 po 1 : zle szukales po 2 patrz na to temp tyle mialem stabilne na mojej celinie w q3 se gralem na 95 stopniach wiec proca nie usmazysz - nie ma szans krec ile wlezie powinien isc przy 20*C na 1800 a na 30 stabilnie na 1733 przy 46*C mialem na nim 1710MHz stabilne krec ile wlezie nic sie nie boj napiecie tez na maxa dawaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 przecież celerony mają zabezpieczenie termiczne. jeśli proc uzna, że jest mu za ciepło to odmówi współpracy i się wyłączy. inną sprawą jest to, czy zadziała owo zabezpieczenia ale powinno. max dla P4 to 65 st więc dla celinki też. przecież celeron to P4, w którym nie udało się wytworzyć odpowiedniej ilości cache i została ona ograniczona do 128 lub 256 kB. Kręć poniżej 65 a nic nie ma prawa się stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 przecież celeron to P4, w którym nie udało się wytworzyć odpowiedniej ilości cache i została ona ograniczona do 128 lub 256 kB.jasne. :lol: :lol: :lol: szczegolnie te 1300 :wink: 8O dla mnie to tekst tygodnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Hehe, akurat ten celek to PIII a nie P4 :D Co do temp. to sie nie martw nawet taka blisko 50`C. Nic sie prockowi nie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentor Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ciekawe czy mu pojdzie na szynie 133 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Narazie idze na 126 . Ale jak ram wymienie o na 133 pojdzie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Narazie idze na 126 . Ale jak ram wymienie o na 133 pojdzie .to co masz za pamieci, skoro musisz wymieniac? nie ida na 133? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 przecież celerony mają zabezpieczenie termiczne. jeśli proc uzna, że jest mu za ciepło to odmówi współpracy i się wyłączy. inną sprawą jest to, czy zadziała owo zabezpieczenia ale powinno. max dla P4 to 65 st więc dla celinki też. przecież celeron to P4, w którym nie udało się wytworzyć odpowiedniej ilości cache i została ona ograniczona do 128 lub 256 kB. Kręć poniżej 65 a nic nie ma prawa się stać. bosze co za palant kiedy ty czlowieku sie kompami zaczales interesowac .k.urwa jak nie wiesz to nie pisz glupot kurna lol roku przyznaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 przecież celerony mają zabezpieczenie termiczne. jeśli proc uzna, że jest mu za ciepło to odmówi współpracy i się wyłączy. inną sprawą jest to, czy zadziała owo zabezpieczenia ale powinno. max dla P4 to 65 st więc dla celinki też. przecież celeron to P4, w którym nie udało się wytworzyć odpowiedniej ilości cache i została ona ograniczona do 128 lub 256 kB. Kręć poniżej 65 a nic nie ma prawa się stać. bosze co za palant kiedy ty czlowieku sie kompami zaczales interesowac .k.urwa jak nie wiesz to nie pisz glupot kurna lol roku przyznaje dobra każdy ma głupie wpadki nie ma co się mścić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 cO O PAMIĘCI MAM 3 KOŚCI Z CZEGO OSTATNIA TO KOŚĆ 100 MHz . I to ona zawiesza koppa jak prubuje puścić go na 133 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 kazdy ma wpadki - ale to jest szczyt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...