bhp Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Witam , wczoraj po złożeniu kompa w 30 stopniowym upale, wykończony przystąpiłem do instalacji systemu, niestety zamiast na partycji podstawowej zainstalowałem go na rozszerzonej :-| Sformatowałem partycje z systemem i zainstalowałem go na właściwej. Niby wszystko pięknie ale przy starcie kompa po POST'cie wyskakuje ekran z wyborem systemu do załadowania, do wyboru mam xp profesional (ten nowo zainstalowany) i stary który się oczywiście nie ładuje (sformatowana partycja) Co zrobić żeby system ładował się automatycznie bez tego ekranu wyboru ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Moj Komputer ->> Własciwosci->> Zaawansowane->> Uruchamianie odzyskiwanie-->Ustawienia---> Czas wyswietlania listy systemu << odznaczasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Kvaz!, Twoje rozwiązanie jest połowiczne. Start --> uruchom --> msconfig --> zakładka BOOT.INI i kliknij: sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu, jeśli sys z drugiej partycji został przez ciebie usunięty, msconfig poinformuje Cie o tym ze go tam nie ma, wtedy klikasz żeby zostawił ten właściwy ( chyba jakoś tak to tam pisało ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhp Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 dopiero edycja boot.ini, i usunięcie "martwego" wpisu rozwiązało problem dzięki za naprowadzenie na właściwy kierunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...