kiczor Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Moja konfiguracja: Płyta ABIT KN9S BIOS build 19, Procek AMD Athlon 64 X2 3800++, Zasilacz Cheiftec 400W, Grafika Inno3d GF8800GTS, Dysk SAMSUNG 250GB PATA, Pamieć 2x1GB GOODRAM 667 DDR2 Problem jest tego typu: gdy podpiete sa na plycie obie kosci to czesto pojawiaja sie bluescreeny, nie zaleznie od tego czy sa w dualu czy nie, w MEMTEST+ 1.70 pojawiaja sie bledu na 7 tescie czyli przypadkowych sekwencji jed ich ok 6 na przejscie, jesli system juz sie uruchomi jakims cudem to w "RightMark Memory Stability Test" nie mozna zarezerwowac wiecej niz 1440MB pamieci przy 1700MB dostepnej. gdy podlaczona jest tylko jedna z nich to system startuje, w Obiliviona idze pograc (sprawdzalem prawie godzine i nie bylo problemow), ale zainstalowanie 3dmark06 owocuje blendem na samym koncu kopiowania najwiekszego pliku dat, pojawiaja sie problemy z innymi instalacjami jak rowniez problemy z rozpakowaniem pliku rar o wielkosci 9,5 MB (blad CRC) - na innym kompie ten plik sie rozpakowywuje. co z tym zrobic lub jak sprawdzic co dokladnie sie dzieje?? moze mam cos zle w biosie ustawione?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Pokombinuj z timingami, najprawdopodobniej masz złe timingi dostosowane do tej pary ramów, poczytaj jakie ustawienia, biosy są najbardziej popularne i wychodź od tych, ja pamiętam, że na standardowych ustawieniach jeszcze za czasów mani TCCD to kostki mi nie wstawały, ale za to na 300 Mhz latały :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ustaw na sztywno 1.9V na memkach (jezeli nie krecisz). Mnie moj konfig w ogole do windowsa nie wchodzil (zawsze bsod), dopiero po tej zmianie wszystko ok (teraz podbilem V bo krecilem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiczor Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 napiecie tez zmienialem, w dualu w memtest mniej bleow ale sytuacja w windowsie sie nie zmienia, sprawdzalem inne timingi i psiki byly... mialem goodram ddr1 i nie bylo takich problemow... ale o co chodzi z tym rozpakowywaniem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam .Mam podobny problem - dzisiaj idą na reklamacje - 1 kość wali blue screeny , na 2 kości jakoś chodzi. GWARANCJA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...