Skocz do zawartości
Lisek

Aquarius II - będą testy na AXP i P4

Rekomendowane odpowiedzi

Na Athlonie XP mam już zrobione (XP2100+ @ 2400+ / 1.6V), teraz mecze moje WC bez wentyla na chlodnicy.

Od Barwkompów (dzięki serdeczne) dostałem MSI 845PE Max, bo ABIT SD7-533 coś dziwnie zaczął mierzyć temp procesora :( Do nowej płytki dostałem też TwinMOS'y DDR333, ale mniejsza o to :)

Jutro będe to wszystko katował bo Aquariusa muszę odesłać niestety już w poniedziałek :/

Aktualnie testy Aquariusa mam takie.

Athlon XP:

- pomiary idle/stress

- katowanie przez nocke i spis temperatur (przy zmiennych temp otoczenia)

- to samo mam zrobione na moim WC, a teraz testuje go bez wiatraka

- zamierzam jutro przetestowac Aquariusa II (idle/stress, bo wiecej nie wyrobie) na wentylu od chłodnicy /7V

Pentium 4:

- temperatury idle/stress

- moze jak mi sie uda to chlodnica /7V

Zrobilbym na P4 jeszcze katowanie go przez nocke, ale brak czasu. Chociaz moze noc zerwe, w koncu poniedzial mam wolny :)

Na AXP będzie porównanie do mojego WC z wentylem na chlodnicy i bez oraz do kilku zwyklych coolerków. Na P4 chyba tylko do innych coolerków bo aktualnie nie mam zadnego bloku dla pentiawki.

Jak macie jakies propozycje testow to piszcie tutaj, tylko zebym sie wyrobil z nimi jutro, czyli nic mocno czasochlonnego. OK, ja lece spac bo z rana musze sie podniesc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha.. a jest to wina bloczku czy wspanialego wymiennika ciepla ?

1. Słaba pompka

2. Cienkie wężyki

3. Niewielka chłodniczka

I to powoduje ze Aquarius II raczej nie jest przeznaczony do ekstremalnego chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką ma budowę blok z tego zestawu? Ilość konałów, ich szerokość, średnica wl/wylotów, itp. Da się stwierdzić?

Szerokosc gdzies mialem zapisana nie chce mi sie szukac :) Co do budowy, to jakas jedna mala fotka jest na stronie www.thermaltake.com i to wszytko :/

A testy będą na Pentium4 1.6A @ 2.4GHz / 1.65V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy na AXP przeprowadzone :) Ale dobrze nie jest :( Aquarius @ 12V nie pokonal mojego chlodzonka bez zadnego wiatraka. O 7V juz wspominac nie bede, a tylko to jest porownywalne pod wzgledem halasu z moim chlodzeniem. Chociaz pompka terkocze coraz glosniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi