Skocz do zawartości
badboy88

Prawidłowy Montaż Chłodzenia Box-owego Na Lga775

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dziś troszke części do mojego kompika tzn procek,płyta i ram i mam pewne obawy....

Czy ma znaczenie czy cooler boxowy zostanie założony ''poziomo'' czy ''pionowo'' ??? tzn czy można go założyć w każdej pozycji (każdym obrocie) 360c ????

Jak mocno trzeba docisnąć bolce trzymające cooler ??? Bo u mnie troszke ciężko wchodziło...nawet bardzo ciężko i musiałem sie nieźle namęczyć żebym słyszał takie jakby pstryknięcia od każdego tego bolca...

Moje temperaturki to 33c w idle i 45c po 4 godzinnym memtescie,ok ????

Sory za lamerskie pytania ale to moje pierwsze LGA775 w życiu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, orientacja zamocowania boxowego chlodzenia jest bez znaczenia (chociaz najlepiej ustawic je tak, zeby kabelek nie zaczepial o wentylator ;) ). Tempy jak najbardziej w porządku, wystarczy nie przekraczac 65* (mowie o oc) a na pewno wszystko bedzie w porządku - tylko cooler moze wtedy hałasować ;). Czasem trzeba sie troche posiłować przy montowaniu, ale z reguły boxowe coolery trzymają się bardzo mocno i pewnie, wiec jest mała szansa na niedociśnięcie coolera.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi