z-x Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Rozglądam się za jakąś dobrą ładowarką do akumulatorków. Zależy mi na tym, żeby móc ładować zarówno baterie jak i akumulatorki, móc ładować jednocześnie akumulatorki różnej pojemności (indywidualne kanały ładowania), wykrywało akumulatorki uszkodzone i żeby ładowarka sama wiedziała kiedy przestać ładować (tzn. żebym nie przeładował przypadkiem czegoś) - to chyba ładowanie podtrzymujące po skończonym ładowaniu się nazywa, tak? ;) Ważne jest, żeby była cicha, bo tak czytam komentarze i wychodzi, że niektóre potrafią nieźle wyć przy chłodzeniu. Czas ładowania? Wiadomo - im szybciej, tym lepiej, choć przesadzać nie mam zamiaru. Pół godziny (może godzina) dla czterech 2500AA. Cena? Cóż - w zależności od tego ile potrzeba żeby spełnić moje wymagania. Coś w okolicach 150 zł (z akumulatorkami)? Myślałem o tej od GP - http://www.komputronik.pl/Akumulatory_i_ba...pelny,id,24121/ - będzie dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 polecam BC-700 lub BC-900 :) przeczytaj ten temat http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205671 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 ...tak to tylko w erze... Baterii to raczej żadną ładowarką nie naładujesz :P Wiadomo - im szybciej, tym lepiej, choć przesadzać nie mam zamiaru. Pół godziny (może godzina) dla czterech 2500AA.nie no w ogóle żadnej przesady niema :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) ...tak to tylko w erze...Etam, gadanie... ;) Baterii to raczej żadną ładowarką nie naładujeszWręcz odwrotnie - prawie każdą. W chwili obecnej mam jakąś za 10 zł (ładowarkę) i alkaliczne baterie od myszki działają mniej-więcej pół tego czasu co przed ładowaniem. nie no w ogóle żadnej przesady niemaPatrząc na to, co oferują sklepy, to nie - nie ma. Skoro bez problemu można dostać takie, które to naładują w 10 min, to czy godzina to dużo? polecam BC-700 lub BC-900Z tego co czytałem to są to dość wolne ładowarki. Jak to jest faktycznie? Edytowane 26 Lipca 2007 przez z-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...