Skocz do zawartości
z-x

Ładowarka Do Akumulatorków

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za jakąś dobrą ładowarką do akumulatorków. Zależy mi na tym, żeby móc ładować zarówno baterie jak i akumulatorki, móc ładować jednocześnie akumulatorki różnej pojemności (indywidualne kanały ładowania), wykrywało akumulatorki uszkodzone i żeby ładowarka sama wiedziała kiedy przestać ładować (tzn. żebym nie przeładował przypadkiem czegoś) - to chyba ładowanie podtrzymujące po skończonym ładowaniu się nazywa, tak? ;) Ważne jest, żeby była cicha, bo tak czytam komentarze i wychodzi, że niektóre potrafią nieźle wyć przy chłodzeniu. Czas ładowania? Wiadomo - im szybciej, tym lepiej, choć przesadzać nie mam zamiaru. Pół godziny (może godzina) dla czterech 2500AA.

Cena? Cóż - w zależności od tego ile potrzeba żeby spełnić moje wymagania. Coś w okolicach 150 zł (z akumulatorkami)? Myślałem o tej od GP - http://www.komputronik.pl/Akumulatory_i_ba...pelny,id,24121/ - będzie dobra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tak to tylko w erze...

Baterii to raczej żadną ładowarką nie naładujesz :P

Wiadomo - im szybciej, tym lepiej, choć przesadzać nie mam zamiaru. Pół godziny (może godzina) dla czterech 2500AA.

nie no w ogóle żadnej przesady niema :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tak to tylko w erze...

Etam, gadanie... ;)

Baterii to raczej żadną ładowarką nie naładujesz

Wręcz odwrotnie - prawie każdą. W chwili obecnej mam jakąś za 10 zł (ładowarkę) i alkaliczne baterie od myszki działają mniej-więcej pół tego czasu co przed ładowaniem.

nie no w ogóle żadnej przesady niema

Patrząc na to, co oferują sklepy, to nie - nie ma. Skoro bez problemu można dostać takie, które to naładują w 10 min, to czy godzina to dużo?

polecam BC-700 lub BC-900

Z tego co czytałem to są to dość wolne ładowarki. Jak to jest faktycznie? Edytowane przez z-x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi