Skocz do zawartości
MisiekLover

Problem Z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam o taki zestaw gigabyte ga-mp61p-s3 GeForce 6100 socket Am2

Pamięci Elixir ddr2 2x512mb PC800

Procek amd athlon 64 x2 3800+box

No mam taki problem iż komputer ma świeżutki system wszystko ok ale raz na kilka restartowań komputera wchodzi do systemu załącza sobie pliki z autostartu no ale nagle pasek startu robi się biały i komputer samoistnie się resetuje. Sprawdziłem pamięci tzn z dualem bez niego itp no ale to nic nie pomaga.

Przy normalnym załączeniu komputera sprawdziłem go 3D markiem 2005 wynik - 800pkt...

Nie mam pojęcia co jest grane pomożecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam o taki zestaw gigabyte ga-mp61p-s3 GeForce 6100 socket Am2

Pamięci Elixir ddr2 2x512mb PC800

Procek amd athlon 64 x2 3800+box

No mam taki problem iż komputer ma świeżutki system wszystko ok ale raz na kilka restartowań komputera wchodzi do systemu załącza sobie pliki z autostartu no ale nagle pasek startu robi się biały i komputer samoistnie się resetuje. Sprawdziłem pamięci tzn z dualem bez niego itp no ale to nic nie pomaga.

Przy normalnym załączeniu komputera sprawdziłem go 3D markiem 2005 wynik - 800pkt...

Nie mam pojęcia co jest grane pomożecie ?

ZASILACZ - jeżeli podajesz specyfikację komputera to zawsze napisz jaki masz zasilacz, bo tak czy inaczej i tak w przypadku problemu tego typu zostaniesz o to spytany...

Jeżeli ma być to wina jakiegoś softu (np. robala), co też jest niewykluczone - to czasami sam reinstall systemu nie pomaga i trzeba sfotmatować wszystkie dyski, pousuwać partycje i wyczyścić obszar rozruchowy. Wiem, że ja miałem taki problem że po kilku restartowaniach system odpalał, ale nie załączał żadnych połączeń sieciowych. Poza tym, gdy kliknęło się na "start", on wciskał się ale pasek nie wyskakiwał i za chwilę "explorer.exe - program wykonał nieprawidłową operację..". Tak samo było z wejściem do folderu. O dziwo aplikacje ze skrótu na pulpicie dało się uruchamiać. I też - sam reinstall włącznie z formatowaniem dysku systemowego nie pomógł, ale usunięcie partycji już tak.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic więcej z tej karty nie wyciągniesz bo to syf integra, ja obstawiam pamiątki, włożyć inne kostki, jak nie pomoże sprawdzić napięcia jakie daje zasilacz, może dysk jest padnięty...

co za rzeźnik złożył kompa z gb ramu do tego x2 3800 i gf6100 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ibox 400 wat to zasilacz. Formatowania każdego rodzaju zostały wykonane teraz tak gdy mamy stery wgrane od grafiki to właśnie mam taki problem z uruchamianiem raz na jakiś czas lecz gdy nie ma owych sterów wszystko zdaje się ok. Sprawdziłem sterowniki załączone do płyty głównej oraz najnowsze ze strony nvidi ... Czekam na odpowiedz ! :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień zasilacz, bo Ibox nic dobrego nie wróży. Delta 400W z allegro styknie: http://www.allegro.pl/item216568683_nowy_z..._power_ok_.html

EDIT

Tjaaa, problem rozwiązany a za miech, dwa(?) fajerwerki.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tjaaa, problem rozwiązany a za miech, dwa(?) fajerwerki.

Bynajmniej ja miałem podobną sytuację - zrobiłem nakładkę na system i problem zniknął - ale tylko na jakiś czas.

A zasilacz to następna sprawa.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi