Skocz do zawartości
Gość Pigmej

Słuchawki Nauszne Do Biegania, Na Rower, Itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie. Potrzebuję jakieś niedrogie i dobre słuchawki nauszne. Sęk w tym, żeby można było w nich komfortowo biegać, jeździć na rowerze, itd. Czyli muszą być gabarytowo nie duże i mocno trzymać się na głowie. Co więcej najlepiej, żeby nie miały kabłąka w ogóle albo żeby przechodził on z tyłu głowy a nie tak jak standardowo górą.

Czy ktoś może coś doradzić?

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Sennheiser PMX100 są dużo droższe. Natomiast KOSS są za 100zł. Nurtuje mnie natomiast jedno. W specyfikacji pisze że KOSS mają impedancje 60Ohm, a Sennheiser 32Ohm. Bardziej skłaniam się ku tym KOSS i pytanie czy ktoś je ma i jest mi w stanie powiedzieć jak grają na takim MuVo?

Edytowane przez Pigmej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Sennheiser PMX100 są dużo droższe. Natomiast KOSS są za 100zł. Nurtuje mnie natomiast jedno. W specyfikacji pisze że KOSS mają impedancje 60Ohm, a Sennheiser 32Ohm. Bardziej skłaniam się ku tym KOSS i pytanie czy ktoś je ma i jest mi w stanie powiedzieć jak grają na takim MuVo?

Są dużo droższe i dużo lepsze. Pomijając że muvo to cienizna, minimalnie lepsza od noname, to jeszcze jest bardzo słaby ma tylko 6mw na kanał. Bądą grać oczywiście ale bardzo cicho i co gorsza kiepski dźwięk będzie. Nie polecam takiego zestawienia.

Mowa oczywiście o Sennheiser on ma 32 Ohm. Na Koss który ma 60 Ohm i mniejszą skuteczność to prawdopodobnie będzie cichy szmer.

Zasada jest prosta wybiera się słuchawki o małej impedancji i dużej skuteczności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat - creavite muvo i potrzebne do niego słuchawki

Z góry mówię że 'zwykłe ' douszne mi wypadają z uszu więc szukam czegoś co można zaczepić za uchem lub cokolwiek byleby się trzymało , cena jak najniższa ofc ;) allegro jak najbardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item332098578_koss_ksc_7...dozywotnia.html

Jako zadowolony posiadacz tych słuchawek nie boję się ich polecać.

Grają wg. mnie dobrze, nie brakuje im mocy (na Nokii 5610 mogę zapomnieć o dłuższym słuchaniu na 9-10/10 w skali głośności).

A i trzymają się przyzwoicie na uchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... szukam czegoś co można zaczepić za uchem lub cokolwiek byleby się trzymało, ...

Z Clip-On'ów zerknij na KOSS KSC75, dzwięk nie powinien Ciebie rozczarować. Nawet jak będa sie marnowały na obecnym playerku, to zawsze będziesz miał na przyszłość.

Z pałąkowców - nie wiem jak to zagra z MuVo ale posłuchaj KOSS PortaPro - trzymają sie głowy lepiej niż Zenki PX100 i sa tańsze.

Natomiast co do dokanałówek, to musisz sprawdzić czy podczas wysiłku bardzo pocą się Tobie uszy, bo zakorkowanie ucha słuchawką dokanałową + duże ilosci potu to 1 krok do infekcji ucha. Jakby co to możesz zobaczyć Panasonic HJE200 - nie są to takie korki jak EPki od Creative, ale też dobrze tłumią (co nie znaczy że odcinają od odgłosów z zewnątrz) a dźwięk jaki przekazują nie polega na zalaniu całego pasma mułowatym basem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak myślę że 50-70 max bo raczej więcej do takiego "sprzętu" się nie opłaca co nie

EDIT

Czyli w sumie te KOSS KSC-75 by mi odpowiadały ale może jest coś tańszego ? Audiofilem to raczej nie jestem ;)

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z AAA polecam Pentagram Infinity 1000 , wytrzymują tyle samo co Energizer 1000 a są 3 razy tańsze, mam od roku. Ładowarki z allegro za 20 zł to shit, który niszczy baterie. Od siebie polecam Pentagram Secure Charger 444 pełny wypas ;p za 40 zł można znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie doszły do mnie KOSS'y.Bardzo dobrze się trzymają i są nadzwyczaj lekkie.No i oczywiście prezentują o wiele lepsza jakość dzwięku od standardowych douszuwek.

Mam pytanie jeszcze do ładowarki i aku tzn wie ktoś czy są do dostania w jakiś większych czy stricte elektronicznych sklepach? Bo Pentagram to raczej mniej popularna firma w tym dziale sprzętowym a nie zamawiać przez allegro to żal ze względu na spore koszty przesyłki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Pentagram to raczej mniej popularna firma w tym dziale sprzętowym

Czy to ważne że mniej popularna ? Ważne że jakość tego co robią właśnie w tym dziale sprzętowym jest taka jak tych najlepszych za ułamek ceny. Bez problemu dostaniesz w saturnie czy media m.

Edytowane przez razor1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi