Paolo Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Sprawa wyglada tak. Kupuje sobie w nastepnym miesiacu kompa, a obecnego szrota oddaje rodzicom. Juz od dawna mialem wymienic karte graficzna, ale odwlekalem to jakos z braku kasy, a potem pomyslalem ze sie nie oplaci bo i tak kupuje nowy sprzet. Ten stary komp to: Athlon XP 2200+ (1.8gb) 512 mb DDR 333mhz GeForce 4 MX440 - jakas slaba wersa, z SDRAM czy cos - tak wiec karta b. slaba, nawet jak na reszte konfiguracji komputera Niestety doszedlem do wniosku, ze i tak bede musial z komputera rodzicow korzystac, bo przeciez co weekend przyjezdzam do domu. Oczywiscie nie zamierzam grac w nowe gry na nim bo to nie realne. Jednak chcialbym przynajmniej komfortowo pograc w starsze tytuly - glownie zalezy mi na World of Warcraft ale nie tylko [w NWN, Morrowind, czy Gothic 2, czy NFS:MW tez bym sobie pogral :P]. A niestety na obecnej karcie komp mi strasznie muli w tych grach nawet na minimalnych detalach. Wiec do rzeczy: Szukam uzywanej karty w miare dostepnej na allegro za max 80 PLN ktora bedzie mozliwie jak najwiekszym "upgread'em" w stosunku do tego shitu co mam teraz. Da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 poszukaj jakiegoś gf4ti 4200 one powinny tyle kosztować... jak nie chcesz nv to może radeon jakiś 8500? albo z nowszych 9550-9600 może sie uda wyrwać... poszukaj na pewno coś sensownego znajdziesz do takiego zestawu :) dobranoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Brac takie cos, czy da rade wyrwac cos lepszego za podane pieniadze? Edytowane 30 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ja próbowałbym wyrwać Radeona 9500PRO, ale to w tej chwili już chyba za łatwe nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ten radeon jest w porzadku o ile ma 128 bitowa szyne pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Jakoś zawile jest to wszystko napisane w tej aukcji to @Paolo podał niby wszystko a nic... szukaj takiego 9550 co ma 128bitow bankowo albo 9500pro ale wątpię ze gdzieś go jeszcze dostaniesz... moze cos takiego http://www.allegro.pl/item218870004_gecube...xtreme_agp.html http://www.allegro.pl/item216782079_gigaby...it_agp_bcm.html albo tego gigabajta z tego co pamietam to one sie fajnie kreciły ;)) Edytowane 30 Lipca 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 ja zanim sobie sprawilem 9800 mialem 9100 i np w most wanted dalo sie grac, w wowa nie gralem ale w battlefielda2 tez nie bylo "az" tak zle ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Jakoś zawile jest to wszystko napisane w tej aukcji to @Paolo podał niby wszystko a nic... szukaj takiego 9550 co ma 128bitow bankowo albo 9500pro ale wątpię ze gdzieś go jeszcze dostaniesz... moze cos takiego http://www.allegro.pl/item218870004_gecube...xtreme_agp.html http://www.allegro.pl/item216782079_gigaby...it_agp_bcm.html albo tego gigabajta z tego co pamietam to one sie fajnie kreciły ;)) Tego GeCube 9550 Extreme 256 miałem kiedyś. Nie działał źle. Ma już fabrycznie podkręcone zegary. Jeśli aukcja skończy się niezbyt dużą kwotą to warto go wziąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) W te gry bezproblemowo pograłbyś nawet na karcie - Radeon 9250 Gigabyte 128MB DDR, TV&DVI OEM (64-bit) - sam mam podobną [a nawet ciut gorszą] i pykałem w nie bez najmniejszych zacinek czy innych [oczywiście przy odpowiednich ustawieniach] http://www.gral.pl/preview/Gigabyte/Radeon...VIOEM64-bit_74/ Nówka jak widać kosztuje 100zł. Znalazłem także kilka innych ciekawych ofert Allegro: Gigabyte Radeon 9600 PRO (DVI, chł. pasywne) - 95,00 zł HIS 9600PRO 256MB - 111,00 zł GeCube Radeon 9550 Extreme AGP - 69,00 zł GIGABYTE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit AGP bcm - 41,00 zł Radeon 9550 Gigabyte Turbo Force 128 MB BOX BCM - 42,00 zł Pozdrawiam, wyyzy. Edytowane 30 Lipca 2007 przez wyyzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) ale ta nowka <9250 64bity> to taka jak by kase teraz wywalił w błoto... bierz gecuba albo gigabajta : > 9250=mx4x0 Edytowane 30 Lipca 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Dzieki za odzew, szczegolnie dziekuje Kvaz!'owi za zainteresowanie moim problemem. Postaram sie wyrwac ktoregos z polecanych przez was Radkow 9550, mam nadzieje ze nie pojda za zbyt duze pieniadze... :rolleyes: EDIT: Oczywiscie jakbyscie mieli jeszcze jakies propozycje czy sugestie to walcie - poki nie kupilem jeszcze karty to temat uwazam za otwarty :wink: Edytowane 30 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Krotka pilka, ktora z tych kart najlepiej kupic? http://allegro.pl/13027_9500_9600.html?id=...view=Poka%C5%BC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) jeżeli gość z tej aukcji klik nie wali w rogi (i karta moduje sie do wersji 'pro', czyli do 8 potoków)to jest to najwydajniejsza karta, jeśli nie to, to jakiś Gigabyte i styknie :) Edytowane 30 Lipca 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 W koncu zdecydowałem się na tego Gigabyte'a. Mam nadzieje ze roznica w porownaniu do mojego mx440 bedzie znaczna ;) Tylko troche obawiam sie tego pasywnego chlodzenia, da rade ten radiator po przetaktowaniu? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Po drobnym da rade ;) Ale przy mocniejszym zamontuj jakis lepszy cooler. Mozna do tego wykorzystac stary BOX po procku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 gigabyty sie ladnie krecily, pocztaj FAQ. Ale pasyw do wywalenia raczej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 kładziesz na radiator jakis wentylatorek, oczywiście nie jakiś mega głośny i ogromny puszczasz go 5V i kręcisz.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) No dokladnie. Wez jakiegos Arctica 80mm, przywiaz go do karty na opaski zaciskowe i bedziesz mial idealna cisze i cala karte zimna, bo bedzie wial na cala. Ja mialem cos takiego na 9100 i spisywalo sie wysmienicie. Sprzedalem karte i nowy wlasciel tez jest bardzo zadowolony. Ten system stosuje teraz tez na nowych kartach :) EDIT: Taki pomysl wzial mi sie stad, ze ten maly wentylatorek sie zatarl, a ten radiatorek byl przyklejony na amen. Za nic go sie nie dalo ruszyc, a probowalem chyba wszystkiego. Ale potrzeba matka wynalazku ;) Edytowane 31 Lipca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 DziubekR1, brawo - mod naprawde pierwsza klasa :) I tak mialem kupic sobie do tego kompa wiatraczek do przodu na "wdmuch", wiec wezme sobie od razu dwa i pokombinuje. Skoro te karty sie tak dobrze kreca to chyba gra warta swieczki. Dzieki wszystkim, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...