Seener Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 A więc: ostatnio robiłem formata. I potem zainstalowałem od nowa neostadę. I mam taki problem, że niby wszystko jest dobrze ale po paru minutach każda przeglądarka mi jakby staje i zachowuje sie tak jakbym nie był podłączony do sieci, a np gg mi wtedy chodzi bez zarzutu. A jak dzwoniłem do serwisu noestrady to mi gościu kazłą wpisać w rejestr: config_IP a potem coś jeszcze a jak to nie pomogło to mi powiedział, że wina nie leży prawdopodobnie po stronie neostrady... Co robić ?? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 A więc: ostatnio robiłem formata. I potem zainstalowałem od nowa neostadę. I mam taki problem, że niby wszystko jest dobrze ale po paru minutach każda przeglądarka mi jakby staje i zachowuje sie tak jakbym nie był podłączony do sieci, a np gg mi wtedy chodzi bez zarzutu. A jak dzwoniłem do serwisu noestrady to mi gościu kazłą wpisać w rejestr: config_IP a potem coś jeszcze a jak to nie pomogło to mi powiedział, że wina nie leży prawdopodobnie po stronie neostrady... Co robić ?? :cry: Przed formatem też był taki problem? Fofmatowałeś wszystkie partycje/dyski czy tylko jedną (systemową)? Usuwałeś partycje przy formatowaniu? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Sprawdz kompa antyvirem i spybotem. Firewall masz zainstalowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Sprawdz kompa antyvirem i spybotem. Firewall masz zainstalowany?Jeżeli ma to być wina wszelkiego rodzaju spyware/malware etc. to niestety najczęściej antywirusy tego nie wykrywają. Radzą sobie z większymi wirusami ale z małymi robakami już niestety nie. Często też takie robaki odpowiadające za spowalnianie internetu, wyłączanie etc. gnieżdżą się gdzieś głęboko. Wiem z doświadczenia że miałem już wiele takich problemów - czasami pomagało przelecenie antywirusem, czasami pomagała łatka (nakładka) na system, czasami pomagał format jednego dysku, czasami format wszystkich dysków, czasami format+usunięcie partycji, a czasami nawet to nie dawało rezultatu i trzeba było posłużyć się przy usuwaniu partycji komendą fixmbr. Jeżeli ma to być wina firewalla - to nic tylko go odinstalować - tego my już za kolegę nie zrobimy ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seener Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przed formatem tego problemu nie było. Formatowałem tylko partycje systemową. Nie usuwałem patrycji przy formatowaniu. Kurde strasznie denerwujące to jest. Nic sie nie da zrobić ;/ Sorry, że nei odpisałem od razu ale dałem kompa do serwisu i też niczego nie wykryli ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nie mam dla ciebie recepty, ale dokładnie ten sam magiczny problem kiedyś miałem. Złożyłem kolesiowi kompa (athlonxp+asus nForce jakiś) i było dokłanie to samo na świeżym systemie. Kilka dni próbowalem to rozkminić i nie potrafiłem. Poszedł format i na nowym systemie (tym samym XPpro) problem zniknął :blink: Podejrzewam, że to coś było ze sterownikami chipsetu albo sieciówek (dwie zintegrowane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...