Skocz do zawartości
Seener

Kłopot Z Każdą Przeglądarką

Rekomendowane odpowiedzi

A więc: ostatnio robiłem formata. I potem zainstalowałem od nowa neostadę. I mam taki problem, że niby wszystko jest dobrze ale po paru minutach każda przeglądarka mi jakby staje i zachowuje sie tak jakbym nie był podłączony do sieci, a np gg mi wtedy chodzi bez zarzutu. A jak dzwoniłem do serwisu noestrady to mi gościu kazłą wpisać w rejestr: config_IP a potem coś jeszcze a jak to nie pomogło to mi powiedział, że wina nie leży prawdopodobnie po stronie neostrady...

Co robić ?? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc: ostatnio robiłem formata. I potem zainstalowałem od nowa neostadę. I mam taki problem, że niby wszystko jest dobrze ale po paru minutach każda przeglądarka mi jakby staje i zachowuje sie tak jakbym nie był podłączony do sieci, a np gg mi wtedy chodzi bez zarzutu. A jak dzwoniłem do serwisu noestrady to mi gościu kazłą wpisać w rejestr: config_IP a potem coś jeszcze a jak to nie pomogło to mi powiedział, że wina nie leży prawdopodobnie po stronie neostrady...

Co robić ?? :cry:

Przed formatem też był taki problem?

Fofmatowałeś wszystkie partycje/dyski czy tylko jedną (systemową)?

Usuwałeś partycje przy formatowaniu?

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz kompa antyvirem i spybotem. Firewall masz zainstalowany?

Jeżeli ma to być wina wszelkiego rodzaju spyware/malware etc. to niestety najczęściej antywirusy tego nie wykrywają. Radzą sobie z większymi wirusami ale z małymi robakami już niestety nie. Często też takie robaki odpowiadające za spowalnianie internetu, wyłączanie etc. gnieżdżą się gdzieś głęboko. Wiem z doświadczenia że miałem już wiele takich problemów - czasami pomagało przelecenie antywirusem, czasami pomagała łatka (nakładka) na system, czasami pomagał format jednego dysku, czasami format wszystkich dysków, czasami format+usunięcie partycji, a czasami nawet to nie dawało rezultatu i trzeba było posłużyć się przy usuwaniu partycji komendą fixmbr.

Jeżeli ma to być wina firewalla - to nic tylko go odinstalować - tego my już za kolegę nie zrobimy ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed formatem tego problemu nie było. Formatowałem tylko partycje systemową. Nie usuwałem patrycji przy formatowaniu.

Kurde strasznie denerwujące to jest. Nic sie nie da zrobić ;/ Sorry, że nei odpisałem od razu ale dałem kompa do serwisu i też niczego nie wykryli ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam dla ciebie recepty, ale dokładnie ten sam magiczny problem kiedyś miałem.

Złożyłem kolesiowi kompa (athlonxp+asus nForce jakiś) i było dokłanie to samo na świeżym systemie. Kilka dni próbowalem to rozkminić i nie potrafiłem.

Poszedł format i na nowym systemie (tym samym XPpro) problem zniknął :blink:

Podejrzewam, że to coś było ze sterownikami chipsetu albo sieciówek (dwie zintegrowane).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi