byru Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Zapraszamy na wykład Peter'a Mundy - prezydenta Europejskiej Federacji Lacrosse, który odbędzie się dnia 11 sierpnia 2007 r. (sobota) na Akademii Ekonomicznej w Poznaniu w sali 210B. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozwojem nowego sportu na terenie naszego kraju. Co to jest Lacrosse możesz dowiedzieć się z Wikipedii: Lacrosse Może uda nam się coś w tym temacie rozkręcić. Więcej informacji znajdziesz na stronie: www.e-lacrosse.pl Edytowane 31 Lipca 2007 przez byru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Od prawie dwóch lat w Polsce rozwija się dyscyplina nieznana jeszcze w naszym kraju na szerszą skale - Lacrosse. Teraz pewnie zadajesz sobie pytanie "co to takiego" ? Już tłumaczę... Jest to kontaktowa gra zespołowa. Połączanie footballu amerykańskiego z hokejem (tylko, że lacrosse był pierwszy; to właśnie z Lacrosse wywodzi się hokej). W skrócie chodzi o to, aby za pomocą specjalnego kija wrzucić piłkę do bramki. Może wydawać się to proste i nudne. Ale ścierając się w pełnym biegu z obrońcą, rzucając się by przelecieć przez niego strzelając gola... Emocje gwarantowane. Więcej poczytasz na stronach Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/LacrosseOd stycznia ruszył sezon 2009 - lacrosse na najwyższym poziomie możesz obejrzeć w Eurosport 2. Aktualnie w Polsce działają trzy drużyny: Wrocław - Kosynierzy Wrocław Poznań - Hussars Poznań Warszawa - Grom Warszawa Kolejne dwie tworzą się w Katowicach i Koninie. Zapraszamy na mecze oraz treningi! Tymczasowa strona: http://lacrosse.blitz-art.com/Kosynierzy: http://www.kosynierzy.pl/Husarzy: http://www.poznanhussars.pl/Grom: http://gromwarszawa.wordpress.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jakieś niekompletne masz informacje, bo w Szczecinie też jest Lacrosse :P To bardzo fajna dyscyplina i chętnie bym spróbował jak się gra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zajebiaszcza dyscyplina. Sport jest mega widowiskowy i wróżę mu świetlaną przyszłość. Oby w Polsce też się rozwinął, ale moim największym marzeniem jest i tak Polska liga rugby i repra na światowym poziomie. :rolleyes: Byłoby pięknie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Kiedyś natrafiłem na ten sport oglądając House'a i mnie zaciekawiło. Na jutjubie troszke filmów pooglądałem i na prawdę wygląda to dobrze. Taki ogólnodostępny hokej (bo wystarczy plac trawy z namalowanymi liniami i bramki i można grać, a hokej to tylko hala). Chciałbym w takie coś zagrać i także mam nadzieje że w Polsce to się rozwinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jakieś niekompletne masz informacje, bo w Szczecinie też jest Lacrosse :P Z tego co wiem (a wiem niewiele), to w Szczecinie była drużyna, ale zabrakło chętnych. Mam nadzieję, że jednak wkrótce dołączą do rozgrywek krajowych. Jeśli chcecie spróbować - napiszcie do najbliższego klubu, a z pewnością zaproszą Was na trening i wytłumaczą o co w tym chodzi. Tylko pamiętajcie, że jak raz spróbujecie, to już nie przestaniecie :D P.S. Oprócz House'a, to chyba w każdym American Pie grają w laxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Nowo utworzona reprezentacja Polski w lacrosse powołana na Mistrzostwa Świata w 2010 zmierzy się w towarzyskim spotkaniu z drużyną łotewską. Wszystkich serdecznie zapraszam na to historyczne (pierwszy mecz reprezentacji) i żywiołowe widowisko! @down, ul. Pabla Picassa w Warszawie, niedziela 11. października br. o godzinie 15.00 :) Edytowane 28 Września 2009 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Nie napisałeś kiedy i gdzie. (Chyba, że pisze na obrazku który u mnie się nie ładuje.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 11.10.2009 o godzinie 13,Warszawa ul.Pabla Picassa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Ja byłbym zainteresowany tym sportem i z chęcią na próbę bym zagrał ;) Kolega mi opowiadał jak jego znajomi w to grają z większa pasją niz piłka nożna lub hokej na trawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...