fields Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam grzecznie, bo Mama mnie wychowala :D Heh, w zyciu kazdego mezczyzny przychodzi taki moment.. hehe no dobra, a teraz na powaznie. Wkurza mnie moj Pc - wiec mam zamiar go zmienic - ma byc wydajny a przy okazji ma tez ladnie wygladac. A ze Quady ladnie spadly i slicznie sie kreca - chce wlasnie kupic quada. Zakupy planuje za jakies 2 miesiace, ale zaczynam juz sie powoli rozgladac za schlodzeniem tego kwadratu o temperaturze wulkanu... na poczatku mialo byc samo powietrze, ale po chwili przemyslen stwierdzilem, ze wkrocze na nieznana dla siebie (jeszcze?) sciezke chlodzenia woda... Moja znajomosc z chlodzeniem wodnym zaczela sie pare godzin temu wiec nie bijcie mocno jak wygaduje jakies herezje badz pisze cos dziwnego przez co mozecie myslec ze jestem jakis strasznie glupi ;) A wiec wymyslilem cos takiego Chlodnica 1 Swiftech MCR220QP 2x 120mm Chlodnica 2 Swiftech MCR120QPK 1x 120mm Zbiornik Thermaltake Aquabay M1 Pompa Swiftech MCP655 Blok na CPU D-Tek FuZion Blok na GPU Mam nadzieje ze wyjdzie cos normalnego na 2900XT w niedlugim czasie... i teraz pytania: 1. Dwie chlodnice - wieksza jako glowna, a druga na drodze pomiedzy cpu a gpu - 2900xt to niezla grzalka i lepiej chyba zeby schlodzic ciecz po przejsciu przez q6600? czy wystarczy bez? i calosc ma wygladac tak? Zbiornik z woda > pompa > cpu > chlodnica 2 > gpu > chlodnica 1 > i znow zbiornik? czy chlodnice zamienic miejscami? czy w ogole ma byc inaczej? 2. Ten glupi Aquabay M1 (http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/M1) mi sie po prostu podoba - widac czy pompka pracuje i ile cieczy w zbiorniku, ladnie wyglada... ale wlasnie - czy wystarczy tak maly zbiorniczek (rezerwuar - denerwuje mnie to slowo, z pisuarem mi sie kojarzy, a stad juz blisko do pisu...) czy jeszcze musze dolozyc jakis dodatkowy zbiornik? 3. O co chodzi z tymi plynami Feser? co w nich takiego, ze gdy wyciekna to nie uczynia szkody? ;) Konstruktywna krytyka, kubel zimnej wody i sensowne porady mile widziane Pozdrawiam Ja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zmiana kolejności układu nie ma większego znaczenia na temperatury.. Ułóż układ tak jak będzie po prostu ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Albo zastosuj chlodnice 3x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 klocki drogie ale dobre zamiast pompki switfy może laing ddc z topem z plexi i przy okazji rezikiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 klocki drogie ale dobre zamiast pompki switfy może laing ddc z topem z plexi i przy okazji rezikiem?? Czyli cos takiego? http://www.specialtech.co.uk/spshop/custom...=537&page=1 I co wtedy z Aqua bayem? moze tez zostac? Dzieki za wszystkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 oto chodziło :) czy na pewno chcesz tego aquabaja?Nie jest to jakiś miss piękności a drugi rez w układzie raczej potrzebny nie jest:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...