Skocz do zawartości
fields

Dobrze Wybralem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam grzecznie, bo Mama mnie wychowala :D

Heh, w zyciu kazdego mezczyzny przychodzi taki moment.. hehe no dobra, a teraz na powaznie. Wkurza mnie moj Pc - wiec mam zamiar go zmienic - ma byc wydajny a przy okazji ma tez ladnie wygladac. A ze Quady ladnie spadly i slicznie sie kreca - chce wlasnie kupic quada. Zakupy planuje za jakies 2 miesiace, ale zaczynam juz sie powoli rozgladac za schlodzeniem tego kwadratu o temperaturze wulkanu... na poczatku mialo byc samo powietrze, ale po chwili przemyslen stwierdzilem, ze wkrocze na nieznana dla siebie (jeszcze?) sciezke chlodzenia woda... Moja znajomosc z chlodzeniem wodnym zaczela sie pare godzin temu wiec nie bijcie mocno jak wygaduje jakies herezje badz pisze cos dziwnego przez co mozecie myslec ze jestem jakis strasznie glupi ;)

A wiec wymyslilem cos takiego

Chlodnica 1 Swiftech MCR220QP 2x 120mm

Chlodnica 2 Swiftech MCR120QPK 1x 120mm

Zbiornik Thermaltake Aquabay M1

Pompa Swiftech MCP655

Blok na CPU D-Tek FuZion

Blok na GPU Mam nadzieje ze wyjdzie cos normalnego na 2900XT w niedlugim czasie...

i teraz pytania:

1. Dwie chlodnice - wieksza jako glowna, a druga na drodze pomiedzy cpu a gpu - 2900xt to niezla grzalka i lepiej chyba zeby schlodzic ciecz po przejsciu przez q6600? czy wystarczy bez? i calosc ma wygladac tak?

Zbiornik z woda > pompa > cpu > chlodnica 2 > gpu > chlodnica 1 > i znow zbiornik? czy chlodnice zamienic miejscami? czy w ogole ma byc inaczej?

2. Ten glupi Aquabay M1 (http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/M1) mi sie po prostu podoba - widac czy pompka pracuje i ile cieczy w zbiorniku, ladnie wyglada... ale wlasnie - czy wystarczy tak maly zbiorniczek (rezerwuar - denerwuje mnie to slowo, z pisuarem mi sie kojarzy, a stad juz blisko do pisu...) czy jeszcze musze dolozyc jakis dodatkowy zbiornik?

3. O co chodzi z tymi plynami Feser? co w nich takiego, ze gdy wyciekna to nie uczynia szkody? ;)

Konstruktywna krytyka, kubel zimnej wody i sensowne porady mile widziane

Pozdrawiam

Ja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi